ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με νέα ιστορικά ρεκόρ για τους βασικούς δείκτες ολοκληρώθηκε η εβδομάδα στης Wall Street. Μια εβδομάδα ορόσημο, καθώς σήμανε την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης των εμπορικών συζητήσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, με την υπογραφή εμπορικής συμφωνίας την Τετάρτη, και την έναρξη της δεύτερης φάσης των συνομιλιών.
Κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής, εν μέσω νέων ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων, οι επενδυτές άντλησαν αισιοδοξία από τα στοιχεία για τις κατασκευές νέων κατοικιών στις ΗΠΑ που σημείωσαν άνοδο 16,9%, σε υψηλό 13 ετών. Παράλληλα, τα στοιχεία από την Κίνα έδιεξαν πως η ανάπτυξη το 2019 έκλεισε στο +6,1%, στον χαμηλότερο των τελευταίων τριών δεκαετιών, κάτι το οποίο ωστόσο ήταν αναμενόμενο από τους αναλυτές.
Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε την Παρασκευή με άνοδο 0,17% στις 29.348,10 μονάδες. Από τις 30 μετοχές που τον απαρτίζουν, 18 έκλεισαν με άνοδο και 12 με πτώση. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η μετοχή της Visa στο +1,87%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση η Boeing στο -2,36%.
Ο S&P 500 έκλεισε την Παρασκευή με άνοδο 0,39% στις 3.329,62 μονάδες, ενώ ο Nasdaq στις 9.388,94 μονάδες με άνοδο 0,34%.
Σε εβδομαδιαία βάση ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύθηκε 1,8%, ο S&P 500 κατά 2%. Ο τεχνολογικός Nasdaq έκλεισε με εβδομαδιαία κέρδη 2,3% , στην έκτη συνεχόμενη ανοδική εβδομάδα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μιχαηλίδου: Πάνω από 650 αιτήσεις για μετεγκατάσταση στον Έβρο – Πολύ μεγάλη ανταπόκριση
- Οι Κινέζοι παίζουν, ξανά, μπάλα στο Παγκόσμιο Κύπελλο: Το μεγάλο deal με τη FIFA για το 2026
- F1 Μπακού: Το GP Σε 20 εικόνες
- Μητσοτάκης: Στο επίκεντρο θαλάσσιος χωροταξικός σχεδιασμός και τα οικόπεδα νότια της Κρήτης και της Πελοποννήσου στην συνάντηση με Ερντογάν
