ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε μια “κόλλα” χαρτί τύλιξαν οι δανειστές τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα και την κυβέρνηση, ζητώντας εκ νέου σαρωτικές αλλαγές στα εργασιακά, με έγγραφο 21 σελίδων, το οποίο περιλαμβάνει ανατροπές σε όλους τους βασικούς τομείς τους. Κατώτατος μισθός, αμοιβές εργαζομένων, συμβάσεις εργασίας όπως απολύσεις και απεργίες, ήταν για μια ακόμη φορά τα “καυτά” θέματα που τέθηκαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Οι εν λόγω αλλαγές που προτείνουν περιλαμβάνονται σε έγγραφο 21 σελίδων, που αποκαλύπτει σήμερα ο «Ελεύθερος Τύπος» και το οποίο έδωσαν οι δανειστές στην κυβέρνηση μετά από το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Σε αυτό το έγγραφο-φωτιά, το κουαρτέτο αναφέρει ότι ο κατώτατος μισθός παραμένει υψηλότερος σε σύγκριση με άλλες χώρες και προτείνουν εμμέσως την κατάργηση της προϋπηρεσίας ή την αποσύνδεσή της από τις κατώτατες αμοιβές των ανειδίκευτων εργαζομένων. Παράλληλα στο στόχαστρο μπαίνει και η κατάργηση των επιδομάτων που καταβάλλονται με τη μορφή 13ου-14ου μισθού, με τους δανειστές να αναφέρουν ότι από το 2017 ο μισθός πρέπει να αποτελεί ένα μοναδικό ποσό αναφοράς, χωρίς κανένα επίδομα.
Στις απολύσεις προτείνουν την εξέταση της αύξησης του ορίου στα ποσοστά που ορίζει η κοινοτική οδηγία, δηλαδή από το 5% στο 10%
Διαβάστε επιγραμματικά τα ζητήματα που ασχολήθηκαν και τις αλλαγές που ζήτησαν οι δανειστές, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο»:
1. Κατώτατος μισθός.
2. Καθορισμός του μισθού.
3. Ευελιξία αμοιβών (wage flexibility) και συλλογικές συμβάσεις μόνο σε επίπεδο επιχείρησης.
4. Αύξηση του ορίου απολύσεων ως 10%, όπως ορίζει η κοινοτική οδηγία, και κατάργηση των περιορισμών στις ομαδικές απολύσεις.
5. Ξήλωμα του συνδικαλιστικού νόμου με κατάργηση συνδικαλιστικών αδειών και άρση της ασυλίας στις απολύσεις.
6. Επαναφορά του δικαιώματος ανταπεργίας στους εργοδότες με δύο μορφές.
Διαβάστε ακόμη:
http://www.mononews.gr/polemos-sto-kentro-tis-athinas-tris-sovari-travmatismi-astinomikon/59915
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΔΕΣΦΑ: Ανακοινώθηκε η νέα CEO Maria Sferruzza – Επιβεβαίωση mononews
- Μπέσεντ: Σε καμία περίπτωση δεν θα υποστηρίξω τη μείωση των δασμών στις καναδικές εισαγωγές στο μηδέν
- ΠΑΣΟΚ: Να επανέλθει άμεσα η προστασία της πρώτης κατοικίας
- Κατασκοπεία υπέρ Κίνας ομολόγησε ο 50χρονος σμήναρχος – Πώς έφτασαν στα ίχνη του, η παρακολούθηση από την ΕΥΠ

Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.