ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ως απάτη χαρακτήρισε το κατηγορητήριο εις βάρος του ο Ντόναλντ Τραμπ το οποίο ενεκρίθη σήμερα από μια επιτροπή όπου επικρατούν οι Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο.
Δυόμιση μήνες μετά την αποκάλυψη του «ουκρανικού σκανδάλου», η επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων ενέκρινε, ακολουθώντας αυστηρά την κομματική γραμμή, τις δύο κατηγορίες που αποδίδουν οι Δημοκρατικοί σε βάρος του δισεκατομμυριούχου: «κατάχρηση εξουσίας» και «παρακώλυση της λειτουργίας του Κογκρέσου».
Αναμένεται, εκτός έκπληξης, από τη Βουλή των Αντιπροσώπων να ψηφίσει το κείμενο σε συνεδρίαση της Ολομέλειας που αναμένεται να διεξαχθεί την Τετάρτη, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ.
Δεδομένης της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στο σώμα, ο Ντόναλντ Τραμπ είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα παραπεμφθεί. Εντούτοις, αναμένεται να αποφύγει το ενδεχόμενο καθαίρεσης, καθώς η Γερουσία, όπου θα διεξαχθεί η δίκη, ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους, που προστατεύουν τον πρόεδρό τους.
Πριν από την ψηφοφορία, η επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων συνεδρίαζε επί 15 ώρες.
Από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε σήμερα ότι δεν θα τον ένοιαζε το ενδεχόμενο μιας μακράς δίκης με το αίτημα της καθαίρεσης στην αμερικανική Γερουσία, λέγοντας σε δημοσιογράφους ότι θέλει να δει τον πληροφοριοδότη, η καταγγελία του οποίου οδήγησε τους Δημοκρατικούς να ξεκινήσουν την έρευνα για την παραπομπή του.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο μετά την έγκριση από την επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων των δύο κατηγοριών σε βάρος του, ο Ντόναλντ Τραμπ επέκρινε την όλη διαδικασία χαρακτηρίζοντάς την «απάτη».
«Είναι κάτι πολύ θλιβερό για τη χώρα μας, όμως φαίνεται πως είναι κάτι πολύ καλό για εμένα σε πολιτικό επίπεδο», είπε ο μεγιστάνας.
«Η καθαίρεση είναι απάτη», υπογράμμισε.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Φυσικές καταστροφές: Τι αλλάζει με το νέο νομοσχέδιο για τη χορήγηση στεγαστικής αρωγής
- Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης απειλούν ανοιχτά τον Νετανιάχου – «Θα τον κυνηγήσουμε και θα τον σκοτώσουμε»
- Υπερταμείο: Ανοίγει ο δρόμος για τα σιδηροδρομικά έργα ΣΚΑ-Οινόη και Μουριές-Προμαχώνας ύψους περίπου 500 εκατ. ευρώ
- Ιράν: Δεκάδες νεκροί στο Ισφαχάν από επιθέσεις σε εργοστάσια και στρατιωτικές εγκαταστάσεις
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.