• Πολιτική

    ΗΠΑ: Εγκρίθηκαν οι δύο κατηγορίες για την παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ

    • NewsRoom

    Ντόναλντ Τραμπ


    Ανοίγει ο δρόμος για την παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ σε δίκη από τη Γερουσία για την αποπομπή από το αξίωμά του, μετά την έγκριση από την Επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων των δύο κατηγοριών (“άρθρων μομφής”) τις οποίες αντιμετώπιζε.

    Με πλειοψηφία 23  έναντι 17, η Επιτροπή ενέκρινε την κατηγορία περί κατάχρησης εξουσίας και εκείνη για παρεμπόδιση έρευνας του Κογκρέσου από πλευράς του αρχηγού του κράτους.

    Η διαδικασία περνά τώρα στην Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων, η οποία θα πρέπει να ψηφίσει αν θα παραπέμψει σε δίκη των Τραμπ. Κάτι που θεωρείται βέβαιο, καθώς στο κάτω σώμα του Κογκρέσου πλειοψηφούν οι Δημοκρατικοί.  Σε αυτή την περίπτωση,  ο πρόεδρος Τραμπ θα δικαστεί από τη Γερουσία, το άνω σώμα του Κογκρέσου, στο οποίο πλειοψηφούν οι Ρεπουμπλικανοί.

    Για να καθαιρεθεί από το αξίωμά του, χρειάζεται να καταδικαστεί με τις ψήφους τουλάχιστον των δύο τρίτων των γερουσιαστών (67 στους 100). Πράγμα που θεωρείται δύσκολο, καθώς οι Ρεπουμπλικανοί διαθέτουν 53 γερουσιαστές.



    ΣΧΟΛΙΑ