ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Κι ενώ σήμερα Δευτέρα εκδικάζονται στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας οι αιτήσεις των μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών κατά του νομοθετικού πλαισίου που ρυθμίζει τα της χορήγησης τηλεοπτικών αδειών, ο πρόεδρος του ανωτάτου δικαστηρίου, Νίκος Σακελλαρίου, στέλνει -με αφορμή την περιρρέουσα ατμόσφαιρα- σαφές μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες.
Οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας “δεν καθοδηγούνται, δεν επηρεάζονται, ούτε υποκύπτουν σε πιέσεις και όσοι προσπαθούν για το αντίθετο ματαιοπονούν”, διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση ο κ. Σακελλαρίου, στηλιτεύοντας κάθε προσπάθεια χειραγώγησης στην υπό εκδίκαση υπόθεση, κυρίως δε αν προέρχονται “από διαδίκους που διαθέτουν έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης”, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει.
Ακολουθεί η δήλωση του προέδρου του ΣτΕ:
«Η εποχή στην οποία ζούμε σήμερα ειναι η εποχή της μεγάλης οικονομικής κρίσεως και των μνημονίων. Είναι η εποχή της επικυριαρχίας του οικονομικού επι του θεσμικού η οποία χαρακτηρίζεται από πρωτοφανή υποχώρηση του κράτους δίκαιου και ιδίως του κοινωνικού κράτους. Υπο τας συνθήκας αυτάς αποτελεί πρωταρχικό καθήκον όλων μας από οποιαδήποτε θέση και αν ευρισκόμεθα να συμβάλλουμε με όλες τις δυνάμεις μας στην έξοδο της χώρας μας από την κρίση, ενισχύοντας τους βασικούς θεσμούς του κράτους, που στηρίζουν και εκφράζουν το δημοκρατικό μας πολίτευμα, τον πνευματικό μας και ηθικό μας πολιτισμό, οι οποίοι πολλές απερίσκεπτως ή κακοβούλως διασύρονται…
Οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας αποφαίνονται με πλήρη ανεξαρτησία και πνεύμα ουδετερότητας, δεν καθοδηγούνται, δεν επηρεάζονται, ούτε υποκύπτουν σε πιέσεις από όπου κι αν αυτές προέρχονται, ούτε βεβαίως πτοούνται απο προσωπικές και ανοίκειες επιθέσεις αλλά επιτελούν το υπηρεσιακό τους καθήκον ανεπηρέαστοι και με τη δέουσα υπευθυνότητα, ματαιοπονούν επομένως όσοι προσπαθούν για το αντίθετο. Εκεινο που θεωρούμε απολύτως επιβεβλημένο να επισημάνουμε είναι οτι οποιασδήποτε φύσεως ενέργειες χειραγωγήσεως του δικαστηρίου ή υπαγορεύσεων σε αυτό της επιθυμητής αποφάσεως ενώ εκκρεμεί μάλιστα δίκη, εκτός του ότι είναι απολύτως απαράδεκτο να συμβαίνει σε ένα κράτος δικαίου πολύ δε περισσότερο όταν προέρχονται από διαδίκους με τη χρήση μάλιστα εντύπων και ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης τα οποία διαθέτουν, συνιστούν ευθεία επέμβαση στο έργο της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, η οποία πράττει και θα συνεχίσει να πράττει το καθήκον της και τις καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τροπο».
Διαβάστε ακόμη:
http://www.mononews.gr/giati-elena-akrita-ta-vazi-tora-ton-marinopoulo-ke-echi-gini-chamos-sta-social-media-tosa-chronia-pou-itan/58191
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΑΒΑΞ: Τα επόμενα ορόσημα στη Γραμμή 4 του Μετρό – Μπλοκαρισμένος παραμένει ο σταθμός «Ευαγγελισμός»
- Στα χέρια ΤΕΡΝΑ – ΜΕΤΚΑ η ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου – Σύμβαση 300 εκατ. ευρώ
- H super Eurobank και το θολό story της Alpha, το ράλι της ΕΥΔΑΠ, o Paulson και ο Εξάρχου, τo shopping της Αγγελικούση, το placement του Σίψα, o Greg και οι 15 βουλευτές, o Μαργώνης της Παπαστράτος στο My Story και ποιος επιχειρηματίας «αποθεώνει» Τσίπρα!!
- Διονύσης Θεοδωράτος: Απαιτείται συλλογική προσπάθεια και τρεις προϋποθέσεις για την ηλεκτροδότηση των ακτοπλοϊκών πλοίων στα λιμάνια
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.