ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στη δεύτερη πώληση bulker τύπου panamax μέσα σε διάστημα ενός μήνα προχώρησε η Carras Hellas, εξασφαλίζοντας μάλιστα αντίτιμο μεγαλύτερο κατά 725.000 ευρώ μεγαλύτερο από την αξία διάλυσης του πλοίου (ηλικίας 15 ετών). Μετά την πώληση του bulker Alexandra (έτος κατασκευής 2001) στην ελληνική Primebulk, έναντι 3,9 εκατομμυρίων ευρώ, η Carras πούλησε και το Elpis 1 (επίσης κατασκευασμένο το 2001) σε άγνωστο μέχρι στιγμής αγοραστή, έναντι 3,7 εκατομμυρίων ευρώ.
Η Carras είχε αγοράσει το Elpis 1 (τότε ονομαζόταν Leto) από την επίσης ελληνική Target Marine τον Νοέμβριο του 2006 έναντι 38,1 εκατομμυρίων ευρώ, μαζί με το αδελφό πλοίο του Leda (κατόπιν μετονομάστηκε σε Avra), επίσης στην ίδια τιμή.
Το Elpis 1 πέρασε τον ειδικό έλεγχο τον περασμένο Μάιο, ενώ είναι ναυλωμένο μέχρι τον Αύγουστο στην Oldendorff Carriers έναντι 4.985 ευρώ ημερησίως, ποσό πάνω από την τιμή spot της αγοράς.
Μετά και από την πώληση του Elpis 1, η Carras διαθέτει πλέον στόλο εννέα bulkers, μεταξύ αυτών τα χωρητικότητας 182.000 dwt Aquadiva και Aquaprincess, δύο από τα ακριβότερα πλοία τύπου capesize που έχουν κατασκευαστεί ποτέ, έναντι 99,7 εκατομμυρίων ευρώ, στο Οντένσε της Δανίας. Παράλληλα, έχει στα σκαριά ένα πρόγραμμα παραλαβής πέντε ultramax bulkers και ενός kamsarmax από δύο ιαπωνικά ναυπηγεία.
Διαβάστε ακόμα:
http://www.mononews.gr/dinamiki-isodos-motor-oil-stis-erevnes-idrogonanthrakon-stin-tanzania-ti-provlepi-neo-deal/56361
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- STIRIXIS Group: Σχεδιάζει το σινεμά του αύριο για τα Village Cinemas, ξεκινώντας από το The Mall Athens
- Παπαστεργίου σε Νίκη για τον προσωπικό αριθμό: Μην παίρνετε τους πολίτες στο λαιμό σας – Δεν υπάρχουν νόμοι «α λα καρτ»
- ΕΕ: Προ των πυλών το 17ο πακέτο ρωσικών κυρώσεων με το βλέμμα στον σκιώδη στόλο
- Eurobank Equities για ΟΤΕ: Αποτελέσματα χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις – Διατηρείται η στάση «Hold»
