Έρευνα για τον ρόλο των δύο αστυνομικών που εμπλέκονται στην υπόθεση δολοφονίας του 49χρονου επιχειρηματία στο Χαϊδάρι ξεκίνησε η διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.
Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛΑΣ, «η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας διερευνά τις συνθήκες εμπλοκής δύο αστυνομικών στο σημερινό περιστατικό πυροβολισμών, από άγνωστους δράστες, στο Χαϊδάρι, που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ιδιώτη».
Οι δύο αστυνομικοί, οι οποίοι υπηρετούν σε υπηρεσίες της Αττικής, ήταν παρόντες στην δολοφονική επίθεση και μάλιστα ο ένας από αυτούς πυροβόλησε τέσσερις φορές εναντίον των δραστών με το πιστόλι του. Οι ίδιοι ισχυρίστηκαν ότι βρέθηκαν τυχαία στον τόπο του εγκλήματος, ωστόσο αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι το αυτοκίνητο του θύματος συνόδευε μια μοτοσικλέτα με δύο άτομα και εξετάζεται αν αυτοί ήταν οι δύο αστυνομικοί.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας, ο 49χρονος επιχειρηματίας, πατέρας 3 παιδιών, τον τελευταίο καιρό είχε πάντα συνοδεία κατά τις μετακινήσεις του.
Σύμφωνα με το βασικό σενάριο που μελετά η Ασφάλεια Αττικής, η επιχείρηση ήταν ένα πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου. Ωστόσο, τα κίνητρα της δολοφονίας παραμένουν αδιευκρίνιστα, ωστόσο, παραμένουν τα κίνητρα της μαφιόζικης εκτέλεσης, από τους δύο δολοφόνους, οι οποίοι «γάζωσαν» με αυτόματο καλάσνικοφ τον επιχειρηματία, μέσα στο αυτοκίνητο του και στην συνέχεια εξαφανίστηκαν με την μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν.
Στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκαν 18 κάλυκες από καλάσνικοφ και τέσσερις κάλυκες από εννιάρι πιστόλι, που εκτιμάται ότι είναι από το όπλο του αστυνομικού. Αυτό θα διευκρινιστεί από την βαλλιστική έρευνα που γίνεται στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών ερευνών.
Υπενθυμίζεται ότι ο 49χρονος διατηρεί εταιρεία διανομής καφέ, κοντά στο σημείο του εγκλήματος, στην οποία άγνωστοι είχαν τοποθετήσει βόμβα τον Μάιο του 2016.
Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας, μέχρι στιγμής δεν συνδέουν τα δύο περιστατικά και εξετάζουν όλες τις εκδοχές, για τους λόγους που κάποιοι ήθελαν βγάλουν από την μέση τον 49χρονο, ο οποίος στο παρελθόν είχε ασχοληθεί και με τον τζόγο, αλλά και με άλλες δραστηριότητες, μέσω των οποίων είχε επαφές και γνωριμίες με πολύ κόσμο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μελόνι: Με τον Ρούμπιο είχαμε μια εποικοδομητική, αποδοτική αλλά και ειλικρινή συνομιλία
- Κυρανάκης – Ταχιάος: Νωρίτερα το πρώτο δρομολόγιο του Μετρό Θεσσαλονίκης για να εξυπηρετούνται οι επιβάτες των τρένων
- Ευρωαγορές: Πιέσεις μετά τις απειλές Τραμπ για νέους δασμούς στην ΕΕ – Απώλειες -1,32% για τον DAX
- ΔΕΗ Tour of Hellas 2026 3ο ετάπ: Νικητής ο Γιόχανινκ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.