ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ διαβεβαίωσε ότι η Συρία θα απαντήσει με όλα τα «νόμιμα μέσα» που διαθέτει στη τουρκική επίθεση μετά την ανάπτυξη των συριακών κυβερνητικών στρατευμάτων για τη στήριξη των κουρδικών δυνάμεων, που βρίσκονται στο στόχαστρο της στρατιωτικής επιχείρησης της Άγκυρας στη βόρεια Συρία.
Καταγγέλλοντας την «επιθετικότητα» της Τουρκίας, ο Άσαντ υποσχέθηκε ότι η Συρία «θα απαντήσει σε αυτήν και θα την αντιμετωπίσει, σε κάθε μορφή της, σε οποιαδήποτε περιοχή της συριακής επικράτειας και με όλα τα διαθέσιμα νόμιμα μέσα», σύμφωνα με δηλώσεις του Σύρου προέδρου, που μεταδόθηκαν από τους λογαριασμούς της προεδρίας στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.
Πρόκειται για την πρώτη αντίδραση του Μπασάρ αλ Άσαντ μετά την ανάπτυξη των κυβερνητικών στρατευμάτων σε περιοχές στο βόρειο τμήμα της Συρίας έπειτα από την έκκληση των αρχών της κουρδικής μειονότητας, η οποία στοχοθετείται, από την 9η Οκτωβρίου, από τη στρατιωτική επιχείρηση της Άγκυρας.
Ο Μπασάρ αλ Άσαντ υπογράμμισε ότι η Συρία απάντησε «στην θρασεία εισβολή» της Τουρκίας «σε πολλές περιοχές, πλήττοντας τους στρατιώτες της και τους τρομοκράτες της».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τα μυστικά του Νταβός και ο ΚΜ, ο Δένδιας και οι ναύαρχοι του καναπέ, ο τουρκικός δάκτυλος στην Κύπρο και ο χαμός στην Περιφέρεια Αττικής
- Κρύβεται ο Σαμαράς πίσω από την Καρυστιανού; – Τα σενάρια και η αλήθεια
- Το TikTok μπαίνει στο παιχνίδι του Μουντιάλ 2026 και δοκιμάζει τα όρια της τηλεόρασης
- Σιγή… ασυρμάτου από τη FIFA και ανησυχία ενόψει Μουντιάλ λόγω Τραμπ και Βενεζουέλας