Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων δεν άφησε αναπάντητες τις κατηγορίες που εκτοξεύθηκαν σε βάρος της εισαγγελέως και πταισματοδίκη που πραγματοποίησαν την έρευνα στις εγκαταστάσεις του ΣΚΑΪ για τον εντοπισμό του δημοσιογράφου Κυριάκου Θωμαΐδη στο πλαίσιο του αυτοφώρου.
Αμέσως μετά την «επίσκεψη» των δύο δικαστικών λειτουργών στον τηλεοπτικό σταθμό του Νέου Φαλήρου , ξεκίνησε ένα μπαράζ επικριτικών σχολίων από σχολιαστές και δημοσιογράφους του καναλιού σε βάρος τους, όπου μεταξύ άλλων γινόταν λόγος για «υπερβάλλοντα ζήλο», «ιδιαίτερη και πρωτοφανή» ευαισθησία στην εκτέλεση των καθηκόντων τους, πρωτοφανή εισβολή εισαγγελέα σε τηλεοπτικό σταθμό κτλ.
Αμφότεροι τήρησαν τη νομιμότητα, απαντά η Ένωση Δικαστών Εισαγγελέων και τονίζει με νόημα πως «η τήρηση της διαδικασίας του αυτοφώρου και η σύλληψη εντός των χρονικών ορίων που θέτει ο νόμος, αφορά όλους τους πολίτες και εξαίρεση δεν μπορεί να γίνει για κανένα».
Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:
“Τις τελευταίες ημέρες είδαν το φως της δημοσιότητας καταγγελίες τηλεοπτικού σταθμού σε βάρος εισαγγελικής λειτουργού και πταισματοδίκη για τον τρόπο που διεξήχθη η διαδικασία έρευνας με σκοπό τη σύλληψη δημοσιογράφου στα πλαίσια αυτοφώρου πλημμελήματος. Και οι δύο λειτουργοί τέλεσαν τα καθήκοντά τους σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες. Το επιχειρησιακό κομμάτι της έρευνας και η επιλογή των αστυνομικών που συμμετέχουν στην έρευνα εκφεύγουν της αρμοδιότητας των δικαστικών λειτουργών και αφορούν την Ελληνική Αστυνομία. Αποκλειστική υποχρέωση του παρισταμένου εισαγγελέα είναι η τήρηση της νομιμότητας κατά την έρευνα. Η τήρηση της διαδικασίας του αυτοφώρου και η σύλληψη εντός των χρονικών ορίων που θέτει ο νόμος αφορά όλους τους πολίτες και εξαίρεση δεν μπορεί να γίνει για κανένα”.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Λίβανος: Εγγυήσεις από τις ΗΠΑ ζητά η Βηρυτός για να εδραιωθεί η εκεχειρία
- Wall Street: Ισχυρές απώλειες άνω του 1% για τους δείκτες έφερε το άλμα των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων
- Πόρισμα ΓΕΕΘΑ – ΕΥΠ: Από τεχνική βλάβη η πορεία του θαλάσσιου drone στη Λευκάδα
- Πετρέλαιο: Άλμα άνω του 3,5% με φόντο τις απειλές Τραμπ κατά του Ιράν – Στα 109 δολάρια το Brent
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.