ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ισχυρή παρέμεινε η δημιουργία θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο, ενώ ο αριθμός που καταγράφηκε τον Αύγουστο αναθεωρήθηκε σημαντικά προς τα επάνω, γεγονός που επέτρεψε τη μείωση του ποσοστού της ανεργίας στο 3,5%, το χαμηλότερο από τον Δεκέμβριο του 1969, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση Τραμπ.
Η αμερικανική οικονομία δημιούργησε 136.000 θέσεις εργασίας τον προηγούμενο μήνα ύστερα από 168.000 τον Αύγουστο, συγκριτικά με 130.000 που ήταν η αρχική εκτίμηση. Οι αναλυτές ανέμεναν καλύτερες επιδόσεις για τον Σεπτέμβριο και προέβλεπαν τη δημιουργία 150.000 θέσεων εργασίας.
Η αγορά ανέμενε με ανυπομονησία την έκθεση του Σεπτεμβρίου καθότι είναι η τελευταία πριν τη συνεδρίαση της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Fed) στα τέλη Οκτωβρίου, όπου θα ληφθούν αποφάσεις αναφορικά με τα επιτόκια.
Παράλληλα, η Wall Street άνοιξε με μέτρια κέρδη μετά την ανακοίνωση της έρευνας, καθώς η αύξηση των θέσεων ήταν μικρότερη από αυτή που περίμεναν οι αναλυτές.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Διάγγελμα Τραμπ για τον πόλεμο στο Ιράν (Live upd)
- Χρηματιστήριο: Ένας συν ένας λόγοι που ο MSCI έχει «αναβαθμίσει» ήδη τις ελληνικές μετοχές και η έξοδος της Jumbo
- Χρηματιστήριο: Πάνω από 600 εκατ. ευρώ καθαρές εισροές, μετά την αναβάθμιση από MSCI, STOXX και FTSE Russell
- MSCΙ: Αναβαθμίζει σε ανεπτυγμένη αγορά την Ελλάδα από τον Μάιο του 2027
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.