• ΑΓΟΡΕΣ

    Άνοδο στις ευρωαγορές έφερε η αισιοδοξία για τις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας

    • NewsRoom


    Ανοδικά έκλεισαν σήμερα τα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στις εμπορικές σχέσεις μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών, που όπως φαίνεται εξομαλύνονται καθώς οι ΗΠΑ διέψευσαν τα σενάρια περί περιορισμού στην εισαγωγή κινεζικών εταιρειών στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

    Μετά από ένα δημοσίευμα του Bloomberg, ότι ο Λευκός Οίκος εξετάζει τη διαγραφή κινεζικών μετοχών στις ΗΠΑ δημιούργησε ένα κλίμα απαισιοδοξίας στους επενδυτές. Αυτές τις φήμες ήρθε να διαψεύσει εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, ο οποίος κατέστησε σαφές ότι η κυβέρνηση δεν έχει προς το παρόν σχέδιο να επιβάλει τέτοια επιθετική πολιτική.

    Στην Ευρώπη, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σε συνέντευξή του στο BBC πως δεν θα παραιτηθεί για να αποφύγει να καθυστερήσει το Brexit πέραν του τέλους Οκτωβρίου. Ο Τζόνσον έχει δεσμευτεί να βγάλει τη Βρετανία από την ΕΕ με ή χωρίς συμφωνία, παρά το ότι το κοινοβούλιο έχει περάσει νόμο που τον υποχρεώνει να ζητήσει παράταση της καταληκτικής προθεσμίας για το Brexit αν δεν έχουν εγκρίνει οι βουλευτές μια συμφωνία.

    Στο κλίμα αυτό ο δείκτης χρηματιστηρίου του Λονδίνου FTSE 100 έκλεισε στις 7.408,21 μονάδες με πτώση 0,24%. Ομοίως ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη έκλεισε στις 12.428,08 μονάδες με άνοδο 0,38% και ο CAC 40 στο Παρίσι επίσης ανοδικά στις 5.677,79 μονάδες και το +0,66%.

    Στο νότο ο δείκτης FTSE MIB στο Μιλάνο έκλεισε ανοδικά στις 22.107,70 μονάδες και στο 0,41% και στη Μαδρίτη ο IBEX 35 στις 9.244,60 μονάδες με άνοδο 0,66%.

    Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε ανοδικά στις 393,15 μονάδες και στο +0,35%.



    ΣΧΟΛΙΑ