• Κοινωνία

    Πέθανε ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Ντέιβιντ Κοχ

    • NewsRoom


    Σε ηλικία 79 ετών έφυγε από τη ζωή ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Ντέιβιντ Κοχ, η προσωπική περιουσία του οποίου υπολογιζόταν πάνω από τα 48 δισ. δολάρια, όντας μεταξύ των πλουσιότερων Αμερικανών.

    Την είδηση θανάτου του Κοχ έγινε γνωστή από τον αδερφό του Τσαρλς: «Με βαριά καρδιά ανακοινώνω τον θάνατο του αδερφού μου, Ντέιβιντ. Όποιος εργάστηκε μαζί του είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τη σπουδαιότητα της προσωπικότητάς του και το πάθος του για ζωή»

    Γεννημένος στο Κάνσας στις 3 Μαΐου του 1940, κληρονόμησαν μαζί με τον αδελφό τους από τον πατέρα τους Φρεντ την εταιρεία τους,  Koch Industries, την οποία και επέκτειναν έτσι ώστε το 2013 να είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ιδιωτική επιχείρηση της χώρας.

    Ο Κοχ ανέπτυξε, μαζί με φιλανθρωπική, και έντονα πολιτική δράση. Είχε θέσει υποψηφιότητα για την αντιπροεδρία του Φιλελεύθερου Κόμματος των ΗΠΑ το 1980.

    Σημαντική φυσιογνωμία του συντηρητικού τμήματος των Ρεπουμπλικανών και σφοδρός πολέμιος του Μπαράκ Ομπάμα, ο Κοχ υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους πολέμιους του  Obamacare, υποστηρίζοντας το κίνημα Tea Party, όντας ένας από τους βασικούς του χρηματοδότες. Υπολογίζεται μάλιστα πως υποστήριξαν, μαζί με τον αδελφό του, την υποψηφιότητα της Σάρα Πέιλιν για την αντιπροεδρία των ΗΠΑ, με πάνω από 100 εκατ. δολάρια.



    ΣΧΟΛΙΑ