ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Βουλγάρα διευθύνουσα σύμβουλος της Παγκόσμιας Τράπεζας Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα κέρδισε τη στήριξη της πλειοψηφίας των κυβερνήσεων των κρατών της ΕΕ για να λάβει το χρίσμα της Ένωσης για την ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αλλά απέτυχε να εξασφαλίσει την απαιτούμενη πλειοψηφία για να οριστεί υποψήφια, δήλωσε ένας Ευρωπαίος αξιωματούχος.
Έπειτα από δύο γύρους ψηφοφοριών, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις παρέμειναν διαιρεμένες για τον ορισμό του υποψηφίου για το ΔΝΤ, πρόσθεσε η πηγή.
Ένας υποψήφιος χρειάζεται να εξασφαλίσει το 55% των ψήφων των 28 κρατών-μελών, ποσοστό που αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 65% των πληθυσμών των κρατών μελών.
Ο Ολλανδός πρώην επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, είναι ο μοναδικός συνυποψήφιος της Γκεοργκίεβα, έπειτα από την αποχώρηση τριών άλλων υποψηφιοτήτων.
Οι συζητήσεις συνεχίζονται σήμερα για να αρθεί το αδιέξοδο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Βοιωτία: Φωτιά στο Ακραίφνιο, επιχειρούν 7 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο – 112 για ετοιμότητα
- Αττικά Πολυκαταστήματα: Στην τελική ευθεία για την εισαγωγή στο Euronext Athens
- Βράβευση για τους πρώτους 158 αποφοίτους των CrediaBusiness Academy και CrediaBank Wealth Management Academy
- Economist: Η πληγωμένη οικονομία του Ιράν θα χρειαστεί χρόνια για να ανακάμψει από τον πόλεμο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.