ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Συμφωνία της Εθνικής Τράπεζας για την πώληση του δεύτερου ανεξασφάλιστου χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων (Project Mirror) στην CarVal Investors.
Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (“ΕΤΕ”) ανακοινώνει ότι υπέγραψε σύμβαση πώλησης απαιτήσεων από χαρτοφυλάκιο ανεξασφάλιστων μη εξυπηρετούμενων πιστωτικών καρτών, καταναλωτικών δανείων και δανείων και πιστώσεων προς μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις ύψους 1.2 δισ. ευρώ σε ανεξόφλητο κεφάλαιο με την CarVal Investors («Επενδυτής»). Η συναλλαγή πραγματοποιείται στο πλαίσιο της στρατηγικής της ΕΤΕ για τη διαχείριση μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, όπως υποβλήθηκε στον Ενιαίο Μηχανισμό Εποπτείας.
Η διαχείριση του χαρτοφυλακίου θα ανατεθεί από τον Επενδυτή στην εταιρεία διαχείρισης QQuant Master Servicer, η οποία έχει λάβει άδεια από την Τράπεζα της Ελλάδος βάσει του Νόμου 4354/2015.
Το τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται σε πάνω από 9% του ανεξόφλητου κεφαλαίου του χαρτοφυλακίου και έχει θετική επίπτωση στην κεφαλαιακή βάση της ΕΤΕ (βάσει του δείκτη CET 1 για το α’ τρίμηνο του 2019).
Η Alantra ενήργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος ενώ το δικηγορικό γραφείο Karatzas & Partners ως εξωτερικός νομικός σύμβουλος για την ΕΤΕ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Eldorado Gold: Το έργο στις Σκουριές προχωρά σύμφωνα με το πλάνο, με προβλεπόμενη ετήσια παραγωγή περίπου 140.000 ουγκιών χρυσού
- Αίγυπτος: Ο πρόεδρος Σίσι εγκαινιάζει το Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο-“ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία”
- Ο Γιώργος Γεραπετρίτης, στο Μπαχρέιν, υπογράμμισε τον στρατηγικό ρόλο της Ελλάδας
- Βεντέτα στα Βορίζια με 2 νεκρούς: Πώς συνέβη το αιματοκύλισμα – Αναζητούνται τουλάχιστον 3 άτομα από τη μια από τις εμπλεκόμενες οικογένειες (upd)