ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η χρήση κινητού (smartphone) που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της σύγχρονης ζωής οδηγεί σε μειωμένη φυσική δραστηριότητα, παχυσαρκία και άλλες καθημερινές συνήθειες που αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών νόσων, σύμφωνα με νέα έρευνα την οποία επικαλείται ο ιστότοπος ScienceDaily.
Τα αποτελέσματα της μελέτης, που παρουσιάστηκαν στο Συνέδριο του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας το 2019 στη Λατινική Αμερική, αποκάλυψαν πως οι φοιτητές που αφιέρωναν πάνω από 5 ώρες ημερησίως στο κινητό τους τηλέφωνο αύξαναν τον κίνδυνο παχυσαρκίας κατά 43%.
Η Μίραρι Μαντίλα-Μορόν, ειδικός στην καρδιακή, πνευμονική και αγγειακή αποκατάσταση, εξηγεί ότι παρότι η ελκυστικότητα της τεχνολογίας είναι αδιαμφισβήτητη θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιηθεί για την βελτίωση των συνηθειών που προωθούν την καλή υγεία. Η ίδια μάλιστα προσθέτει πως όταν κανείς περνάει πολλές ώρες μπροστά σε μια οθόνη υιοθετεί ευκολότερα καθιστικές συνήθειες και αποφεύγει τη φυσική δραστηριότητα, συμπεριφορές που συνδέονται με πρόωρο θάνατο, διαβήτη, καρδιαγγειακές ασθένειες, διαφόρους τύπους καρκίνου, αρθριτικά και μυοσκελετικά προβλήματα.
Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ως δείγμα 1.060 φοιτητές Ιατρικής από το Πανεπιστήμιο Σιμόν Μπολιβάρ τους οποίους παρακολούθησαν από τον Ιούνιο έως τον Δεκέμβριο. Από αυτούς το 36,1% και το 42,6% είχαν αυξημένες πιθανότητες να γίνουν υπέρβαροι και παχύσαρκοι αντίστοιχα.
Διαπιστώθηκε ότι οι φοιτητές που δαπανούν περισσότερες από πέντε ώρες την ημέρα χρησιμοποιώντας το κινητό τηλέφωνο, καταφεύγουν συχνότερα στη μη υγιεινή διατροφή όπως αναψυκτικά και φαγητά με ζάχαρη, ενώ ασκούνται λιγότερο συχνά. Επίσης, το 26% των υποκειμένων που ήταν υπέρβαρα και το 4,6% που ήταν παχύσαρκα χρησιμοποιούσαν το κινητό πάνω από 5 ώρες τη μέρα.
Η Μορόν καταλήγει ότι τα αποτελέσματα της έρευνας καταδεικνύουν πως η πολύωρη χρήση του κινητού τηλεφώνου είναι μια από τις βασικές αιτίες παχυσαρκίας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Performance Shipping (Αλίκη Παληού και Ανδρέας Μιχαλόπουλος): Έσοδα 33,8 εκατ. δολάρια και κέρδη 10.2 εκατ. δολάρια για το πρώτο τρίμηνο
- Safe Bulkers: Εγκρίθηκε το dual listing της ναυτιλιακής του Πόλυ Β. Χατζηιωάννου στο Euronext Athens
- Χρίστος Δήμας: Το επόμενο διάστημα οι προσωρινοί ανάδοχοι για τα έργα ΣΔΙΤ, Θεσσαλονίκη – Έδεσσα και Δράμα – Αμφίπολη
- Euroseas (Αριστείδης Πίττας): Με δύο ναυλώσεις πλοίων εξασφάλισε $27 εκατ.
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.