ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ένα διαφορετικό σουφλέ, που συνδυάζει την αγαπημένη και γνώριμη γεύση των λιωμένων τυριών στο φούρνο με τα απόλυτα καλοκαιρινά κολοκυθάκια μας προτείνει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και εγγυάται μια απολαυστική συνταγή, που θα αγαπήσουν όλοι.
Υλικά Συνταγής
1 κιλό κίτρινη κολοκύθα
5 κολοκυθάκια
2 πατάτες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
8 αυγά
300 γραμ. κρέμα γάλακτος
200 γραμ. φέτα
100 γραμ. κεφαλογραβιέρα
αλάτι
πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Για τα κολοκυθάκια σουφλέ, τρίβουμε πρώτα τις πατάτες σε χοντρό τρίφτη.
Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες. Καθαρίζουμε και κόβουμε την κίτρινη κολοκύθα σε λεπτές φέτες.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Αλατοπιπερώνουμε καλά.
Προσθέτουμε το μάραθο ή τον άνηθο. Περιχύνουμε με το λάδι, ανακατεύουμε και τα στρώνουμε σε λαδωμένο πυρέξ.
Πασπαλίζουμε με τα τυριά. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με την κρέμα. Περιχύνουμε τα υλικά και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε για 20΄στους 200 °C, ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Πηγή: Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πάπας Λέων ΙΔ΄: Τι μπορεί να περιμένει η τέχνη και η πολιτιστική κληρονομιά από τον νέο Ποντίφικα
- Τράπεζα Κύπρου: Στα 117 εκατ. ευρώ τα κέρδη το α΄ τρίμηνο
- Τι συζητήθηκε στη συνάντηση Παπασταύρου με τον αντιπρόεδρο της υποεπιτροπής Ενέργειας των ΗΠΑ και μέλος του Κογκρέσου R. Weber
- UniCredit: Τα κέρδη ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών – Ανοίγει ο δρόμος για νέες εξαγορές υπό τον Orcel
