ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ένα διαφορετικό σουφλέ, που συνδυάζει την αγαπημένη και γνώριμη γεύση των λιωμένων τυριών στο φούρνο με τα απόλυτα καλοκαιρινά κολοκυθάκια μας προτείνει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και εγγυάται μια απολαυστική συνταγή, που θα αγαπήσουν όλοι.
Υλικά Συνταγής
1 κιλό κίτρινη κολοκύθα
5 κολοκυθάκια
2 πατάτες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
8 αυγά
300 γραμ. κρέμα γάλακτος
200 γραμ. φέτα
100 γραμ. κεφαλογραβιέρα
αλάτι
πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Για τα κολοκυθάκια σουφλέ, τρίβουμε πρώτα τις πατάτες σε χοντρό τρίφτη.
Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες. Καθαρίζουμε και κόβουμε την κίτρινη κολοκύθα σε λεπτές φέτες.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Αλατοπιπερώνουμε καλά.
Προσθέτουμε το μάραθο ή τον άνηθο. Περιχύνουμε με το λάδι, ανακατεύουμε και τα στρώνουμε σε λαδωμένο πυρέξ.
Πασπαλίζουμε με τα τυριά. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με την κρέμα. Περιχύνουμε τα υλικά και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε για 20΄στους 200 °C, ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Πηγή: Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αναλυτές για Metlen: Ισχυρό το β’ εξάμηνο- ΑΠΕ και ενέργεια ωθούν την κερδοφορία
- Γιατί πήγε στο Μαξίμου ο CEO ενός κολοσσού της Υγείας – Η Ελλάδα στο ραντάρ ξένων εταιρειών για επενδύσεις
- Χάρης Αντωνίου: Τις επενδύσεις 1 με 2 τρισ. δολάρια για την ανανέωση των ελληνόκτητων ποντοπόρων πλοίων να προσπαθήσουμε να τις περάσουμε μέσα από το ΑΕΠ της Ελλάδας
- Patrico στην Πάρο: Επανερμηνεύοντας τη μνήμη του τόπου
