ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Νευρικότητα στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας για την εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, με τον γενικό δείκτη να κινείται στα όρια των 855 – 860 μονάδων και με τις συναλλαγές να ξεπερνούν τα 10 εκατ. ευρώ πριν καν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα συναλλαγών.
Αν και η εβδομάδα αναμένεται να είναι πλούσια από πλευράς εξελίξεων, οι επενδυτές έχουν στην άκρη του μυαλού τους την αυξημένη μεταβλητότητα που μπορεί να προκαλέσει η λήξη των συμβολαίων στα παράγωγα του τρέχοντος μηνός την ερχόμενη Παρασκευή.
Και όχι μόνο αυτό, αλλά οι επαφές της κυβέρνησης με τους θεσμούς ξεκινούν αρχής γενομένης σήμερα από την συνάντηση που θα έχει ο επικεφαλής του ESM κ. Κλάους Ρέγκλινγκ με τον υπουργό Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα και αύριο το απόγευμα με τον ίδιο τον πρωθυπουργό κ. Κ. Μητσοτάκη.
Η κυβέρνηση καλείται να πείσει τις Βρυξέλλες και τους δανειστές για το πρόγραμμα φοροαπαλλαγών που προωθεί, το οποίο σχετίζεται με τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης της οικονομίας.
Ταυτόχρονα, μέσα στην εβδομάδα αναμένεται η στελέχωση των κρίσιμων γενικών γραμματειών του υπουργείου Ενέργειας που σχετίζονται με τις εξελίξεις στην ΔΕΗ, υπόθεση την οποία χειρίζεται προσωπικά ο ίδιος ο κ. Κ. Χατζηδάκης.
Σήμερα, άλλωστε εκπνέει η προθεσμία του διαγωνισμού που ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο για την Επιχείρηση. Η αποτυχία του διαγωνισμού θεωρείται εν πολλοίς προεξοφλημένη, κάτι που γνωρίζει ήδη η αγορά που κοιτάζει την επόμενη μέρα και γι’ αυτό η μετοχή ενισχύεται πάνω από 2%, στα 2,3 ευρώ, έπειτα από πέντε συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις το προηγούμενο διάστημα. Σημειωτέον, ότι μαζί με τις τράπεζες, στην ΔΕΗ έχουν αλλάξει χέρια περισσότερα από 116 χιλιάδες τεμάχια.
Κατά τα άλλα, μαζεύονται τα κέρδη στις τράπεζες, με την Alpha να κινείται μεταξύ 1,58 – 1,63 ευρώ και όγκο πάνω από 530 χιλιάδες τεμάχια. Μεταξύ 2,18 – 2,20 ευρώ και θετικό πρόσημο για την Εθνική με 333 χιλιάδες τεμάχια όγκο, στα 0,815 η Eurobank και όγκο περί τις 265 χιλιάδες τεμάχια και κίνηση μεταξύ 2,74 – 2,80 ευρώ για την Πειραιώς και 194 χιλιάδες τεμάχια όγκο.
Απώλειες για τον ΟΠΑΠ, με την μετοχή να βαραίνει τη Δευτέρα μετά την είσοδο στο ταμπλό περισσοτέρων από 2,4 εκατ. Μετοχών, που προέρχονται από την μετατροπή επανεπένδυσης μερίσματος.
Κατά τα άλλα, το νέο επενδυτικό πρόγραμμα του Μυτιληναίου δίνει ώθηση στη μετοχή, που ενισχύεται πάνω από τα 10,7 ευρώ και περί τις 47 χιλιάδες τεμάχια όγκο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πειραιώς: Βonus 22,5 εκατ. ευρώ στο προσωπικό της τράπεζας και μέλη του Δ.Σ, αλλά και νέο buyback μετοχών έως 33 εκατ. ευρώ.
- Γιώργος Στάσσης: Θα επεκτείνουμε την γκάμα των προϊόντων στα ΔΕΗ stores- Τα σχέδια για τη λιανική
- Ιόνιος Σχολή: Εξαφανισμένος ο ιδιοκτήτης Αγγελος Δερβέναγας – Αγωνία των γονιών για τη μετακόμιση στο Μαρούσι και αναπάντητα ερωτηματικά
- Η Επιτροπή των 32.000 υπαλλήλων και των μηδενικών αντανακλαστικών
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.