• LIFE&STYLE

    Θέλετε να “κράξετε” το αφεντικό σας; Με αυτή την startup εταιρεία των 40 εκατ. δολ μπορείτε

    • NewsRoom


    Πως θα σας φαινόταν να είχατε την δυνατότητα να αξιολογήσετε την εταιρεία στην οποία εργάζεστε ή ακόμη καλύτερα να γράψετε μια κριτική για το ίδιο σας το αφεντικό; Κι όμως η ανερχόμενη εταιρεία της Glassdoor έκανε  το όνειρο πολλών πραγματικότητα. Η επιτυχία της Glassdoor είναι πλέον δεδομένη, καθώς κατάφερε να αυξήσει τα κέρδη της κατά 40 εκατ. δολ μέσα από χρηματοδοτήσεις και επενδυτικούς λογαριασμούς.

    Οι χρήστες της Glassdoor, έχουν την δυνατότητα να αναρτούν στην ιστοσελίδα της σελίδας κριτικές είτε αρνητικές είτε θετικές για την εταιρείας στην οποία εργάζονται, για την εκάστοτε θέση που κατέχουν, όπως και για τους εργοδότες τους.

    anonymous

    Η εταιρεία που στεγάζεται στην California της Αμερικής, αύξησε συνολικά τα κέρδη της στο ύψος των 200 εκατ. δολ., με την χρηματοδότηση της από νέους αλλά και τους ήδη υπάρχοντες επενδυτές της, μεταξύ άλλων η Battery Ventures, η Google Capital και η Tiger Global.

    Οι ειδικοί αναφέρουν πως η λειτουργία της Glassdoor έχει αρχίσει να αλλάζει σταδιακά τον τρόπο με τον οποίο οι νέοι ψάχνουν για δουλειά, όπως επίσης και τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες αναζητούν νέα “ταλέντα”. Η μοναδική πλατφόρμα τους περιλαμβάνει εκατ. δεδομένα από κριτικές οι οποίες αυξάνουν την διαφάνεια σε μια ενδεχόμενη πρόσληψη.

    Οι περισσότερες ανώνυμες κριτικές αναφέρονται σε θέματα όπως οι μισθοί, η ικανοποίηση των εργαζομένων, η κατάταξη των διευθύνων συμβούλων των εταιρειών, όπως και η προοπτική εξέλιξη στις θέσεις αυτές.

    Εκτός από τις αρνητικές κριτικές που υπάρχουν στην ιστοσελίδα της startup, η εταιρεία ανεβάζει εργασιακές αγγελίες, ή και άλλων ειδών διαφημίσεων. Οικονομικοί κολοσσοί όπως Facebook, Twitter, Goldman Sachs, Procter & Gamble είναι μόνο μερικές από τις εταιρείες που πληρώνουν την Glassdoor για συμπληρωματικές εργασίες. Αυτές οι εργασίες δίνουν την δυνατότητα στις εταιρείες να απαντούν στις ανώνυμες κριτικές και να έχουν πρόσβαση στα στατιστικά στοιχεία.

    Η ιστοσελίδα έχει καταφέρει να ξεπεράσει τα 30 εκατ. προβολών κάθε μήνα και έχει μια λίστα δεδομένων για 54,000 εταιρείες μεταξύ 190 χωρών. Το 25% των χρηστών της εταιρείας προέρχεται από χώρες εκτός Η.Π.Α, όπως την Ινδία, την Μεγάλη Βρετανία, τον Καναδά, την Γαλλία, την Γερμανία και την Αυστραλία. Μάλιστα οι περισσότερες επισκέψεις του site προέρχονται από την Μεγάλη Βρετανία οι οποίες φτάνουν κοντά στα 2.5 εκατ.

    Αυτό που είναι αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η Glassdoor έχει καταφέρει να δημιουργήσει έναν χώρο ασφαλείας για όλους εκείνους που ψάχνουν μια καλή δουλεία, καθώς με τα δεδομένα της προσφέρει στους ενδιαφερόμενους γνώσεις που δεν θα μπορούσε να τις αποκομίσει από οπουδήποτε αλλού.

    Διαβάστε επίσης: 

    http://www.mononews.gr/stirizi-tin-alpha-bank-i-goldman-sachs/50766

     



    ΣΧΟΛΙΑ