ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η τιμή και η ζήτηση του αστακού δεν ήταν πάντα τόσο υψηλή
Πριν από εκατοντάδες χρόνια, η αφθονία του αστακού στην Αμερική ήταν τόσο μεγάλη, που ξεβράζονταν στις ακτές κατά χιλιάδες. Μάλιστα, ο αστακός αποτελούσε γεύμα για τους κρατούμενους, τους υπηρέτες και γενικότερα τον φτωχό λαό.
Το συνεχές σερβίρισμα αστακού έκανε τόσο τους κρατούμενους, όσο και τους υπηρέτες να επαναστατήσουν και να καταφέρουν να περάσει νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία ο αστακός μπορεί να σερβίρεται το μέγιστον 3 φορές την εβδομάδα!
Ωστόσο, στα μέσα της δεκαετίας του 1820 υπήρξε αυξημένη ζήτηση για αστακό από τις υψηλότερες τάξεις στη Νέα Υόρκη και την Βοστώνη και τότε ήταν που άνοιξε ο δρόμος για να γίνει ο αστακός η πανάκριβη και περιζήτητη λιχουδιά που είναι στις μέρες μας…
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γιάννης Αλαφούζος: Δεν υπάρχει καμία πρόταση για αγορά της ΠΑΕ – Λάθος που έδιωξα τον Γιοβάνοβιτς
- Μόδα: Η άνοδος της Cartier, τα 5 δισ. της Kim Kardashian και η αδέξια κίνηση της Boss – μια αντιφατική εβδομάδα
- Τα γαλάζια δείπνα επιστρέφουν – Οι πρωταγωνιστές και οι στόχοι
- ΕΧΑΕ – Euronext: Τι αλλάζει από σήμερα για επενδυτές, χρηματιστές και εισηγμένες