ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Δεν ανοίγουν την πόρτα της φυλακής, ούτε για λίγες ημέρες, στον Δημήτρη Κουφοντίνα οι δικαστές του Βόλου.
Παρά την πρόσφατη αναίρεση από τον Άρειο Πάγο του προηγούμενου απορριπτικού βουλεύματος, πριν από λίγη ώρα, το δικαστικό συμβούλιο του Βόλου δημοσίευσε το νέο βούλευμα του, λέγοντας ξανά “όχι” στην αιτούμενη άδεια από τον πολυισοβίτη της 17Ν.
Οι δικαστές έκριναν ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας δεν δικαιούται να λάβει τακτική άδεια από τις φυλακές, υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως.
Η εισαγγελική λειτουργός είχε την άποψη ότι ο κατάδικος πληροί πλέον τις τυπικές προϋποθέσεις του νόμου (η νέα κακουργηματική ποινική δίωξη σε βάρος του για συνέργεια σε στάση κρατουμένου, με το νέο Ποινικό Κώδικα έγινε πλημμέλημα), όχι όμως και τις ουσιαστικές για μια ολιγοήμερη άδεια.
Κατά την εισαγγελέα, ο Κουφοντίνας έχει «έλλειψη ηθικής βελτίωσης» ενώ επικαλείται τις ευχαριστίες του «σε όσους συντρόφους και συντρόφισσες του συμπαραστάθηκαν όταν έκανε απεργία πείνας» και αυτό αποτελεί, σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, «διέγερση και πρόκληση σε τέλεση πλημμελημάτων».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- TRASTOR: Με ανώτατη τιμή διάθεσης τα 1,15 ευρώ/μετοχή η ΑΜΚ για την άντληση τουλάχιστον 150 εκατ. ευρώ
- Fitch: Επιβεβαίωσε το BBB της Ελλάδας με σταθερές προοπτικές
- Παναθηναϊκός: Προτάσεις υπάρχουν, αλλά ο Γιαννακόπουλος δεν πουλάει – Όλο το παρασκήνιο
- ΔΕΗ: Ανεβαίνει το επενδυτικό θερμόμετρο ενόψει της αύξησης – Συνωστισμός στα road shows του Στάσση σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.