ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι ΗΠΑ δεν έχουν κάνει καμιά κίνηση για τη δημιουργία μιας κοινής ομάδας εργασίας για να εξετάσει τις ανησυχίες τους αναφορικά με την αγορά εκ μέρους της Τουρκίας των ρωσικών αμυντικών πυραυλικών συστημάτων S-400, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα, ο Ισμαήλ Ντεμίρ δήλωσε πως Τούρκοι αξιωματούχοι ετοιμάζουν την απάντηση σε επιστολή του Αμερικανού υπουργού Άμυνας Πάτρικ Σάναχαν, ο οποίος παρουσίασε το πώς η Τουρκία θα αποχωρήσει από το πρόγραμμα των μαχητικών αεροπλάνων F-35, αν προχωρήσει στην υλοποίηση της συμφωνίας για το σύστημα S-400.
Η Ουάσινγκτον, σύμμαχος της Άγκυρας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, υποστηρίζει πως η αγορά από την Τουρκία των ρωσικών S-400 δημιουργεί απειλή για τα μαχητικά F-35 της Lockheed Martin Corp που η Τουρκία σχεδιάζει επίσης να αγοράσει. Η Τουρκία έχει προτείνει τη σύσταση της κοινής ομάδας εργασίας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τουρισμός ευεξίας: Η θέση της Ελλάδας στον παγκόσμιο χάρτη, τα κενά και η νέα τάση
- H αυτο-οργάνωση του Αλέξη, γιατί ο Πολάκης έγινε… Γιαπωνέζος, η απάντηση Δένδια στους Τούρκους και μια τραγική ιστορία με φοιτητή
- Theon: Το σχέδιο Χατζημηνά για επέκταση σε σημαντικές αγορές και η τιμή – στόχος τα 38,5 ευρώ
- Τσίπρας 2027: Δεξιά ή αριστερά χωρίς ενδιάμεση ζώνη