ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Κανονικά στις 30 Ιουνίου θα διεξαχθούν οι εκλογές στην Αλβανία, καθώς η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της χώρας θεώρησε άκυρο το διάταγμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Ίλιρ Μέτα για την ακύρωση των εκλογών.
Νωρίτερα σήμερα, ο Αλβανός πρόεδρος Ίλιρ Μέτα είχε υπογράψει διάταγμα ακύρωσης των εκλογών σε απευθείας μετάδοση, ωθώντας την κρίση με τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα στα άκρα.
Πριν την υπογραφή, ο Μέτα έκανε μια εκτενής αναφορά στους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση αυτή, τονίζοντας ότι αποτελεί την καλύτερη συνταγματική λύση για να αποφευχθεί ο κίνδυνος κλιμάκωσης των συνεπειών λόγω της βαθιάς κρίσης στη χώρα και να δοθεί η ευκαιρία στις πολιτικές δυνάμεις να αποκαταστήσουν την ομαλότητα.
Η κυβέρνηση Ράμα είχε ήδη αντιδράσει στην υπογραφή του διατάγματος, ανακοινώνοντας πως ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα συγκαλεί για την Πέμπτη το Κοινοβούλιο με σκοπό την καθαίρεση του Ιλίρ Μέτα από το προεδρικό αξίωμα. Επανέλαβε, δε, τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά – κάτι που επιβεβαίωσε με την απόφασή της η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της χώρας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΗΠΑ: Μπιλ και Χίλαρι Κλίντον ζητούν η κατάθεσή τους για τον Έπσταϊν να γίνει δημόσια
- Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ θέλουν να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία μέχρι τον Ιούνιο – Νέες συνομιλίες την ερχόμενη βδομάδα
- Ιταλία: «Σαμποτάζ» στους σιδηροδρόμους το σαββατοκύριακο της έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων
- ΑΠΘ: Βρέθηκαν μολότωφ, κοντάρια και ναρκωτικά μετά τα επεισόδια
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.