Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 84 ετών άφησε ο Βρετανός Ολυμπιονίκης στα 20χλμ. βάδην, Κεν Μάθιους.
Υπήρξε μέλος του «χρυσού κουαρτέτου» της Βρετανίας (Πάκερ, Ραντ, Ντέιβις) που βρέθηκε στην κορυφή κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο το 1964, ενώ δύο χρόνια νωρίτερα είχε στεφθεί και πρωταθλητής Ευρώπης στο Βελιγράδι.
Ο Μάθιους είχε συμμετάσχει και στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης το 1960, όμως παρά το γεγονός ότι οδηγούσε την κούρσα, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει λόγω της γρίπης που τον ταλαιπωρούσε αλλά και της αφόρητης ζέστης.
Το 2011, ο κάτοχος 17 εθνικών τίτλων και πρώην κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στα 10 μίλια, μπήκε στο Hall of Fame κλασσικού αθλητισμού της πατρίδας του.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Σεισμός 6 ρίχτερ νότια της Κάσου
- Eurovision: Όσα έγιναν στον Α’ ημιτελικό – Ποιες χώρες προκρίθηκαν – Η Σάττι που τραγούδησε Σελίν Ντιόν και η Κύπρος που δεν έπεισε
- Υπ. Περιβάλλοντος: Στη Βουλή η νέα τροπολογία για την προσαρμογή των κίνητρων του Νέου Οικοδομικού Κώδικα
- Viva – JP Morgan: Το μεγάλο μυστικό στον πόλεμο Καρώνη- Ντίμον που θα κρίνει τον νικητή
