ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Tο ενδιαφέρον τους για την ελληνική τουριστική αγορά ακινήτων εξέφρασαν στον Γενικό Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κ. Γιώργο Τζιάλλα, επαγγελματίες από το χώρο των ακινήτων, των επενδύσεων και εκπρόσωποι καινοτόμων projects στο πλαίσιο της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι με θέμα «Οι ευκαιρίες επενδύσεων ακινήτων στην Ελλάδα-Η κατάλληλη στιγμή». Η ημερίδα διοργανώθηκε από το Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με το EnterpriseGreece, στο Παρίσι,υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στη Γαλλία.
Ο κ. Τζιάλλας παρουσίασε την στρατηγική του Υπουργείου Τουρισμού για την προσέλκυση νέων επενδύσεων στον ελληνικό τουρισμό, τονίζοντας ότι αποτελεί πολιτική υψηλής προτεραιότητας.
Μίλησε για τις προσπάθειες του Υπουργείου να επιμηκύνει την τουριστική περίοδο και τόνισε ότι το Υπουργείο Τουρισμού στηρίζει με την παρουσία του σε διεθνείς εκδηλώσεις και συνέδρια τις προσπάθειες που γίνονται προς την κατεύθυνση της προσέλκυσης των επενδύσεων, με γνώμονα την αύξηση της δυναμικότητας με υψηλής ποιότητας υποδομές και υπηρεσίες.
Ειδικότερα επεσήμανε ότι η μεγάλη τουριστική ανάπτυξη που κινητοποιήθηκε την περίοδο 2015-2018 στην Ελλάδα, με θεαματική αύξηση του ελληνικού τουρισμού πάνω από 38% την τελευταία τετραετία, με συνεχή ιστορικά ρεκόρ αφίξεων και εσόδων, έχει καταστήσει την Ελλάδα ιδιαίτερα ελκυστική για νέα μεγάλα επενδυτικά project στον τουρισμό, και έχει κινητοποιήσει το ενδιαφέρον διεθνών επενδυτικών ομίλων να δραστηριοποιηθούν στην χώρα μας.
Επιπλέον, ο κ. Τζιάλλας έκανε λόγο για το νέο νομοθετικό πλαίσιο του θεματικού τουρισμού, που ενισχύει την προσπάθεια προσέλκυσης νέων επενδύσεων σε θεματικά τουριστικά προϊόντα, όπως ο τουρισμός υγείας, το yachting και οι δραστηριότητες αθλητικής αναψυχής, αξιοποιώντας τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα κάθε προορισμού.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Σκύρος: Πάνω από 3.600 στρέμματα καμμένης έκτασης από τη φωτιά κατέγραψε το Copernicus
- Λάρισα: Φωτιά σε εργοστάσιο πλαστικών – Μήνυμα 112 για τους καπνούς
- Αιτωλοακαρνανία: Αναγκαστική προσθαλάσσωση για πυροσβεστικό Air Tracktor
- Πυρκαγιές στη Σαλαμίνα: 593 άτομα απεγκλώβισε το Λιμενικό μέσω θαλάσσης (video)
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.