• LIFE&STYLE

    Τζέιμι Όλιβερ: To τέλος μιας αυτοκρατορίας

    τζειμι ολιβερ

    Τζέιμι Όλιβερ


    Σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης τίθενται οι επιχειρήσεις του πασίγνωστου Βρετανού σεφ, Τζέιμι Όλιβερ, θέτοντας σε καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας περίπου 1.300 εργαζόμενους.

    Η μαγειρική και επιχειρηματική αυτοκρατορία που κατάφερε να χτίσει ο Όλιβερ από το μηδέν, σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC, γκρεμίζεται όπως φαίνεται, αφού οι περισσότερες από 25 επιχειρήσεις εστίασης που έχει ανοίξει ο γνωστός σεφ, μπαίνουν σε ειδικό καθεστώς διαχείρισης, διακινδυνεύοντας τη δουλειά περίπου 1.300 εργαζομένων. Σημειώνεται ότι 23 εκ των 25 εστιατορίων του σεφ ανήκουν στην ιταλική αλυσίδα Barbecoa και τα εναπομείναντα 2 στην επωνυμία Fifteen. Από το καθεστώς ειδικής διαχείρισης δεν θα επηρεαστούν τα εστιατόρια franchise.

    Τα προβλήματα στις επιχειρήσεις του Όλιβερ είναι γνωστά ήδη από πέρυσι, όταν ο διάσημος σεφ υποχρεώθηκε να κλείσει δώδεκα εστιατόρια και να απολύσει 600 εργαζόμενους. Τότε, κατάφερε να αποφύγει το χειρότερο σενάριο της χρεοκοπίας, καθώς έβαλε ο ίδιος προσωπικό κεφάλαιο 13 εκατομμυρίων λιρών.

    Μετά τις τελευταίες εξελίξεις ο ίδιος ο Oliver είπε: «Είμαι βαθιά λυπημένος με αυτή την εξέλιξη και θέλω να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό και τους προμηθευτές, που έβαλαν την καρδιά και την ψυχή τους σε αυτές τις επιχειρήσεις για πάνω από μια δεκαετία. Συναισθάνομαι πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση για όλους όσοι επηρεάζονται άμεσα».

    Σημειώνεται ότι εδώ και αρκετούς μήνες, ο Όλιβερ αναζητούσε αγοραστές χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ο Τζέιμι Όλιβερ έγινε γνωστός σε όλο τον κόσμο κυρίως μέσα από τις τηλεοπτικές του εκπομπές.



    ΣΧΟΛΙΑ