• Πολιτική

    «Hellas to the Moon»: Ο Παππάς ανακοίνωσε την έναρξη των αποστολών στην Σελήνη

    • NewsRoom
    Θετικός στον κορονοϊό ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς

    Νίκος Παππάς


    Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς ανακοίνωσε σήμερα ότι… ξεκινάνε για την Ελλάδα οι αποστολές στη σελήνη.

    «Η χώρα ανεβαίνει το πρώτο, αλλά πολύ σημαντικό σκαλί, από το οποίο θα εκκινήσει το μεγάλο εθνικό εγχείρημα της εξερεύνησης της Σελήνης στο πλαίσιο του προγράμματος της ΝASA», τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κατά την έναρξη της ημερίδας με θέμα: «Hellas to the Moon».

    «Αισθανόμαστε υπερήφανοι που η χώρα μας ανεβαίνει το πρώτο, αλλά πολύ σημαντικό σκαλί στον παγκόσμιο διαστημικό χάρτη», τόνισε ο Νίκος Παππάς αναφερόμενος στα «οφέλη για την Ελλάδα», από τον αμυντικό τομέα μέχρι τις ευκαιρίες για τις νεοφυείς επιχειρήσεις.

    «Ανοίξαμε δίαυλο με ΝΑΣΑ και θέσαμε προϋποθέσεις για την επιστημονική κοινότητα», ανέφερε και επεσήμανε πως πρόκειται για «υψηλή παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές σε μια χώρα που έχει βγει από μνημόνια».

    Σε λίγες ημέρες ο μεγαλύτερος τηλεπικοινωνιακός δορυφόρος, o Hellas Sat 4 θα λάβει την τελική θέση τροχιακή του θέση, υπενθύμισε ο Νίκος Παππάς.

    Απευθυνόμενος στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελο Αποστολάκη που συμμετέχει στην ημερίδα ο Νίκος Παππάς τον ευχαρίστησε που «έχει αγκαλιάσει τη διαστημική πολιτική της χώρας με συνείδηση πόσο σημαντική είναι για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

    Δείτε τα tweets του Νίκου Παππά

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΣΥΡΙΖΑ: Ο Γεωργούλης υποψήφιος στο ευρωψηφοδέλτιο – Τα άλλα 4 ονόματα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  ΣΥΡΙΖΑ: Θράσος της ΝΔ να μας κατηγορεί για τις σχέσεις με την Χρυσή Αυγή



    ΣΧΟΛΙΑ