ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
“Όλα αυτά τα χρόνια δίνω τεράστια μάχη για τη συνεργασία, τη συνεννόηση και τη συναίνεση. Οκτώ στις δέκα αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος λαμβάνονται με διευρυμένες πλειοψηφίες. Αυτό γίνεται γιατί καθίσαμε κάτω, είδαμε ο καθένας τις θέσεις του και βρήκαμε κοινούς τόπους. Αυτό έχει σημασία. Γιατί αν είμαστε σε μια κοκορομαχία δεν βγαίνει άκρη”.
Το μήνυμα αυτό έστειλε ο Κώστας Μπακογιάννης μιλώντας σε εκπομπή του ΣΚΑΪ. Aνέφερε χαρακτηριστικά ότι ακόμα και όταν δέχεται επιθέσεις, συνειδητά επιλέγει να επικεντρώνεται στα πραγματικά προβλήματα και στις λύσεις τους. Όπως τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, “στη συζήτηση βλέπουμε ότι υπάρχουν σημεία που συγκλίνουμε, όπως υπάρχουν και σημεία στα οποία υπάρχει μία απόσταση μεταξύ μας. Αλλά ακόμα και αυτή η απόσταση εμένα δεν με προβληματίζει γιατί μέσα από τη θέση και την αντίθεση έρχεται η σύνθεση. Και αυτό είναι το πολύ μεγάλο στοίχημα για όλους μας αύριο το πρωί. Όλοι στο ίδιο καζάνι θα βράσουμε. Μπορεί για δύο μήνες τώρα να είμαστε αντίπαλοι αλλά μετά για τέσσερα χρόνια θα πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί”.
Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο Κώστας Μπακογιάννης είπε ότι δεν πρόκειται να παίξει το παιχνίδι της “καμένης γης” για τη σημερινή κατάσταση στο Δήμο: “Συνειδητά αρνούμαι να κοιτάω πίσω. Όπως επίσης και συνειδητά αρνούμαι να μπω σε στείρα και άγονη αντιπαράθεση…Το πιο εύκολο πράγμα για έναν υποψήφιο είναι να βγαίνει και να λέει: “έχω εγώ παραλάβει καμένη γη, όλοι τα έχουν κάνει χάλια”… Αυτό το παιχνίδι δεν θα το παίξω. Υπάρχουν θετικά, υπάρχουν και αρνητικά… Η εικόνα της Αθήνας μιλάει από μόνη της. Αυτή είναι μια αλήθεια η οποία δεν κρύβεται”.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κώστας Μπακογιάννης: Συνειδητά αποφεύγω τις κοκορομαχίες
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κ. Μπακογιάννης: «Η Πολιτεία αδιαφορεί για τα οργανωμένα κυκλώματα στην ΑΣΟΕΕ»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Δωρεά για τους γιατρούς στα νησιά από τον Στ. Χατζηιωάννου: Το παρασκήνιο, πώς ο Ά. Γεωργιάδης «κλείδωσε» τη συμφωνία
- Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Επιπτώσεις και Στρατηγικές Επιλογές για την Ελλάδα
- Η… μίρλα για την Κύπρο, οι πύραυλοι AMRAAM για τις «Οχιές», τα ραντεβού του Πιέρ, η μάζωξη στο Αρσάκειο και τα γενέθλια του ΚΜ
- Τράπεζα Κύπρου: Εξαγορές σε 3 κλάδους, προανήγγειλε ο Πανίκος Νικολάου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.