array(0) {
}
        
    
Menu
-0.62%
Τζίρος: 242.52 εκατ.

ΗΠΑ: Επιδιώκουν να ανακόψουν την ραγδαία άνοδο των τιμών του πετρελαίου, ενώ το Ιράν απειλεί με νέες αντίποινα

            
The Wiseman
the wise man

Όλη η αλήθεια για την ΕΒΖ και ποια τράπεζα θέλει να τα έχει καλά με τον Κυριάκο

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ • 03.04.2019
Αποκλειστικό: Γιατί οι τράπεζες κατήγγειλαν τα δάνεια Μαντωνανάκη – Όλο το παρασκήνιο
ΕΠΟΜΕΝΟ • 03.04.2019
Μια ακόμα εντυπωσιακή παρουσία στο γραφείο του Μπόλαρη – Ειδική σύμβουλος η Σταρ Ελλάς του 2002

Όλη η αλήθεια για την ΕΒΖ και την Τράπεζα Πειραιώς

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί στην αγορά η πληροφορία ότι η Τράπεζα Πειραιώς προχωρά a priori στο κούρεμα 100 εκατ. ευρώ από τα δάνεια ύψους περίπου 170 εκατ. ευρώ που έχει χορηγήσει στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ). Η στήλη σας πληροφορεί ότι η πληροφορία δεν ευσταθεί και η υπόθεση θα εξελιχθεί ως εξής: Εφόσον η πτωχευτική διαδικασία ολοκληρωθεί με επιτυχία και η ΕΒΖ ενταχθεί στις διατάξεις του άρθρου 106β, τα περιουσιακά στοιχεία (τα δύο εργοστάσια και τα ακίνητα) της θα περάσουν στην Τράπεζα Πειραιώς (debt to asset swap).

Η παλιά ΕΒΖ – χωρίς δηλαδή τα περιουσιακά στοιχεία αλλά η εταιρεία με τα τοξικά assets – θα πάρει το δρόμο της εκκαθάρισης, η οποία θα διαρκέσει περίπου 3 χρόνια. 

Μετά την εκκαθάρισή της, και ανάλογα με τα έσοδα που θα έχει πάρει η Πειραιώς από την πώληση των περιουσιακών στοιχείων, τα οποία έσοδα θα αποπληρώσουν ισόποσα μέρος του δανείου, τα δάνεια που θα έχουν απομείνει θα διαγραφούν από την Πειραιώς. 

Χωρίς να θέλουμε να κάνουμε τον προφήτη, τα assets της ΕΒΖ αποκλείεται να φέρουν μετά την πώλησή τους στο ταμείο της τράπεζας 170 εκατ. ευρώ. Άντε, να φέρουν το 1/3, ίσως και λίγο παραπάνω…

Η Lazard «φλερτάρει» τον Κυριάκο

Η Ελλάδα έχει μπει εκ νέου στο ραντάρ της επενδυτικής τράπεζας Lazard, η οποία εξειδικεύεται στις αναδιαρθρώσεις χρέους (κρατών και επιχειρήσεων).

Η στήλη πληροφορείται ότι τα υψηλόβαθμα στελέχη της τράπεζας από το Παρίσι που κατοικοεδρεύουν έχουν ρίξει, εκ νέου, γέφυρες με την Αθήνα και δίνουν γη και ύδωρ στον Κυριάκο Μητσοτάκη αρκεί να αναλάβουν και πάλι ενεργό και πρωταγωνιστικό ρόλο στις συμβουλευτικές υπηρεσίες προς την ελληνική κυβέρνηση. 

Έως και το 2018 την δουλειά αυτή την έκανε η Rothschild και η Lazard είχε βρεθεί στην… ανεργία! 

Υπενθυμίζουμε ότι η Lazard και ο επικεφαλής της Ματιέ Πιγκάς είχε συνεργασθεί με την κυβέρνηση Σαμαρά αλλά και με τον Γιάννη Βαρουφάκη. 

Όσο για την Rothschild έως σήμερα δεν έχει ανανεωθεί το συμβόλαιο με τον ΟΔΔΗΧ, η ισχύς του οποίου έληξε στα τέλη του 2018. 

Τρέχει η Eurobank για τις «Μαρίνες Ρόδου ΑΕ»

Συζητήσεις με υποψήφιους αγοραστές ξεκίνησε η Eurobank για την πώληση του δανείου των 35 εκατ. ευρώ της υπερχρεωμένης εταιρείας που διαχειρίζεται τις μαρίνες Ρόδου. 

Η υπόθεση προχωρά, όπως πληροφορείται η στήλη, με γρήγορους ρυθμούς και σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις…

Μάλιστα, η διοίκηση της Eurobank αναλαμβάνει πρωτοβουλία με στόχο ο Δήμος Ρόδου να πάρει τα χρωστούμενα, από μισθώματα, ύψους 1,8 εκατ. ευρώ.

Η οικογένεια Μαρούλη – στην οποία πέρασε το δάνειο μετά την απόκτηση των μετοχών της ΑΕΓΕΚ – που ελέγχει μετοχικά την εταιρεία «Μαρίνες Ρόδου ΑΕ» έχει να πληρώσει ενοίκια στον δήμο από το 2013! 

Σήμερα οι δεσμευτικές για το 50,1% των ΕΛΠΕ

Μετά από 12 μήνες μπρος-πίσω σήμερα θα κατατεθούν – εκτός απρόοπτου – οι δεσμευτικές προσφορές για τα ΕΛΠΕ… Το deal είναι μεγάλο και θα ταρακουνήσει τις ενεργειακές ισορροπίες σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Εξ ου και το έντονο όπως μαθαίνω ενδιαφέρον από το αμερικανικό fund, Carlyle αλλά και το ενδιαφέρον του Αμερικανού πρέσβη Τζέφρυ Πάιατ. 

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

Μοιραστείτε την άποψή σας

Σχόλια
Οδηγίες

Για να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όλο το παρασκήνιο του deal Τανισκίδη-Euroxx, τι λέει ο Μεγάλου για τα deals, πού θα πάνε Eurobank-Metlen, τα οφέλη της Bally’s, γιατί Λάτση, Βασιλάκης, Βακάκης πάνε ταμείο, ο game changer Μάγειρας και οι aggressive στοιχηματικές
Το ράλι των 3 ισχυρών, το 8,5% της Φουρλής έχει ο Φέσσας, τα μηνύματα του Εξάρχου και το νέο deal, ποιος shipowner χτίζει 120 πλοία, οι συμβάσεις του Γεωργίου, δύο ισχυροί παίκτες στην Credia και τα πάρτι της Κίμπερλι και της Βάσως Φειδάκη
ΟΛΠ: Αντιδράσεις από σωματεία για την εκφόρτωση στρατιωτικού υλικού με προορισμό το Ισραήλ
Οι επιθετικές αγορές στον Φουρλή, οι νέες business της Ελλάκτωρ, η νέα βίλα του Πάρη Λάτση, πού επενδύουν τώρα Ίδρυμα Ωνάση – Ελμίνα Κοπελούζου – Άγγελος Κοταρίδης και οι παραιτήσεις 2 υφυπουργών
Η βουτιά των μετοχών και οι εταιρείες «κατσαρίδες», γιατί είναι ελκυστικές οι τράπεζες, ο ιδιώτης της ΕΥΔΑΠ, η επένδυση της Λάτση, η «ζαριά» του Τοπούζογλου, η ήττα Οικονόμου από Τσαντάνη και η τάπα του Παπασταύρου
Η επίθεση της Optima και οι ισχυροί της Qualco, τι έκανε η Βρεττού στο Λονδίνο, η μυστική έκθεση της Goldman, οι σκοτεινές business με τα voucher, τα 550.000 δολ. του Μαρτίνου, τι έκανε ο Νεμπής στο City και το πάρτι της γλυκιάς Ράνιας Φιλίππου
Ποιοι έχασαν πολλά λεφτά στις μετοχές, η ΑΜΚ που ετοιμάζεται, η γοητευτική Σφερούτσα και το άνοιγμα στον Βαρδινογιάννη, ο ουρανοξύστης του Παπαλέκα, οι εκνευριστικοί έλεγχοι στο Π. Ψυχικό, ποια πήρε σπίτι στο Ντουμπάι και μια βραδιά στην γκαλερί Kapopoulos
Το ράλι σε ΜΟΗ-ΕΛΠΕ και τι έγινε σε Metlen, Εθνική, 3Ε, ΟΠΑΠ, το μυστικό δείπνο της Goldman με τραπεζίτες, οι ισχυροί φίλοι της AKTOR, τι είπε ο Soros στον Μεγάλου, τι είπε ο Προκοπίου στο mononews και το 100-0 του ΚΜ
Ο τρόμος των 100 δολαρίων και η βουτιά των μετοχών, τι είδε ο Orsel στην Alpha, τα μυστήρια της Φουρλής, τι λέει ο Παππάς για την Genko, οι περιπέτειες της κ. Στράφτη, ο εφοπλιστής με τα 770 χιλιάρικα την ημέρα, οι δημοσκοπήσεις και γιατί πάμε σε πρόωρες εκλογές, και η εφοπλίστρια που τα πίνει
Οι μετοχές για γερά νεύρα και πορτοφόλια, οι εξαγορές Μεγάλου, τα ρεκόρ της Βρεττού, η Eurobank και η UBS, οι μνηστήρες της Novibet, η big κίνηση Μαρινάκη, τα 16 εκατ. σε 23 μέρες για τον Εμπειρίκο, o Βεζανής και ο Paul, και η σπάνια συνέντευξη του Ευγενίδη στο My Story