• Top Stories

    Τι σχεδιάζει ο Asmussen στην Ελλάδα μέσω της Lazard

    • NewsRoom

    Jorg Asmussen, πολιτικός, οικονομολόγος και CEO Lazard στη Γερμανία


    Ο Γερμανός οικονομολόγος και πολιτικός, Jörg Asmussen, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel, εντάχθηκε στο δυναμικό της Lazard, εταιρείας-κολοσσού εξαγορών & συγχωνεύσεων και παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών επενδυτικής τραπεζικής και θα αναλάβει καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου στη Lazard στη Γερμανία.

    Πρόκειται για μια κίνηση-ματ από τη Lazard, καθώς ο κ. Asmussen, αποτελεί έναν από τους πιο επιφανείς κεντρικούς τραπεζίτες στον κόσμο και με αυτή την επιλογή η εταιρεία στοχεύει να ενισχύσει την κυριαρχία της στον τομέα του investment banking και της διαχείρισης κρατικού χρέους.

    Το ότι ο κ. Asmussen ανήκει στο δυναμικό της Lazard πλέον, αποτελεί σημαντική είδηση και για την Ελλάδα μιας και οι θεσμοί τον εμπιστεύονται. Λόγω των ιδιαίτερων γνώσεών του στη διεθνή τραπεζική, αλλά και σε θέματα κρατικών χρεών, μαζί με τους Kynigopoulos και Pigasse, εκτιμάται ότι μπορούν να διαδραματίσουν θετικό ρόλο στην υπόθεση της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

    Με τι ασχολείται η Lazard

    Η Lazard έχει παρουσία και στην Ελλάδα έχοντας αναλάβει τόσο κυβερνητικά, όσο και ιδιωτικά projects. Επικεφαλής της εταιρείας στη χώρα μας είναι ο ελληνικής καταγωγής John Κynigopoulos σε συνεργασία με τον επικεφαλής της Lazard στη Γαλλία, Matthieu Pigasse. Ο Pigasse ηγείται της ομάδας “sovereign advisory” που ασχολείται με θέματα αναδιάρθρωσης κρατικών χρεών και παρέχει συμβουλές σε κυβερνήσεις και διεθνείς οργανισμούς. Αυτή η ομάδα δραστηριοποιήθηκε πρόσφατα και στην Ελλάδα στην αναδιάρθρωση του χρέους το 2012, μια αναδιάρθρωση ύψους 206 δισ. ευρώ.

    Ακόμα η Lazard έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων στη χώρα μας, όπως η εξαγορά του ΟΛΠ από την Cosco, αφού ανέλαβε το ρόλο του συμβούλου στην τελευταία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/dite-ti-nea-proedro-tis-attica-bank-pou-apofitise-apo-ti-germaniki-scholi-athinon/56435

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/afta-ine-ta-funds-pou-kerdoskopisan-sto-brexit-ke-evgalan-disekatommiria/56431

     



    ΣΧΟΛΙΑ