ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σεισμική δόνηση μεγέθους μεγέθους 3,7 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 8.23 το πρωί της Δευτέρας στη Ζάκυνθο. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) ο σεισμός ήταν επιφανειακός, με εστιακό βάθος ενός χιλιομέτρου και το επίκεντρό του εντοπίζεται στα 10 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ζακύνθου.
Σημειώνεται ότι τα δεδομένα για το σεισμό που προέρχονται από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών είναι λύσεις προερχόμενες από το αυτόματο υπολογιστικό σύστημα, χωρίς τη συμμετοχή σεισμολόγου. Ενημερώνονται συνεχώς με την άφιξη νέων δεδομένων.
Τον περασμένο Οκτώβριο είχε σημειωθεί στη Ζάκυνθο ισχυρή σεισμική δόνηση 6,8 Ρίχτερ, προκαλώντας πολλές υλικές ζημιές στο νησί του Ιονίου. Τότε, μάλιστα, η μετασεισμική δραστηριότητα είχε διαρκέσει για μέρες.
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.