ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε υποβάθμιση του outlook για το αξιόχρεο της Navios Maritime Acquisitions σε «αρνητικό» προχώρησε ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody’s, εξαιτίας των ανησυχιών ότι μπορεί να χρειαστεί να παράσχει βοήθεια στη μητρική της εταιρεία Navios Maritime Holdings, παρά την ακύρωση της αμφιλεγόμενης δανειακής συμφωνίας που είχε συνάψει μαζί της. Πάντως, ο Moody’s διατήρησε την αξιολόγηση της Navios Maritime Acquisitions σε «B2».
Η αναλύτρια του οίκου Moody’s Marie Fischer-Sabatie ανέφερε πως η Navios Acquisition αντιμετωπίζει κινδύνους μετάδοσης λόγω των προβλημάτων της μητρικής εταιρείας της Αγγελικής Φράγκου.
«Η μητρική εταιρεία καθίσταται όλο και πιο εξαρτημένη οικονομικά από τις θυγατρικές της, καθώς οι αδύναμες συνθήκες στην αγορά ξηρού φορτίου έχουν πιέσει τη ρευστότητά της και έχουν αυξήσει τον κίνδυνο χρεοκοπίας», τόνισε.
Σύμφωνα με τον οίκο Moody’s, παρά το γεγονός ότι η δανειακή συμφωνία ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων με τη μητρική της Navios ακυρώθηκε, υπάρχει ακόμη πιθανότητα να επαναληφθεί το σκηνικό αυτό στο μέλλον. Η περαιτέρω βοήθεια μπορεί να πιέσει ακόμα περισσότερο προς τα κάτω την αξιολόγηση της Navios Acquisition, προειδοποιεί ο οίκος Moody’s, ακόμα και αν η βοήθεια έρθει με τη μορφή μεγαλύτερων των αναμενομένων πληρωμών μερισμάτων.
Σημειώνεται ότι η αξιολόγηση «B2» της Navios Acquisition είναι κάτω από την κατώτατη επενδυτική βαθμίδα, αλλά βέβαια υψηλότερη από αυτήν της Navios Holdings («Caa3»), που επίσης δίνεται με αρνητικό outlook.
Διαβάστε ακόμα:
http://www.mononews.gr/nea-megala-provlimata-gia-ti-angeliki-fragkou-amfisviti-tis-ikanotites-tis-megalos-ependitis-tis-navios/43082
Διαβάστε ακόμα:
http://www.mononews.gr/megali-itta-gia-ti-navios-tis-angelikis-fragkou/41020
Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr: Fast & Furious: Άμεσα οι πωλήσεις σε Funds, δανείων με σπίτια άνω των 140.000
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τι μετοχές αγόρασαν χθες οι big guys, πως ο Ψάλτης έβαλε την Alpha στο παιχνίδι, ποιοι VIP φάγανε «πιστόλι» για το Άμπου Ντάμπι, ο Σαββίδης, οι πιέσεις να πουλήσει ΟΛΘ και ο Νταβιντιάν, και τι συμβαίνει με τη βίλα Κούστα στις Σπέτσες
- DeepSeek: Ο «τρελός της τεχνολογίας» που απειλεί την κυριαρχία των ΗΠΑ στην τεχνητή νοημοσύνη
- Athens Capital Suites: Νέο ξενοδοχείο για την οικογένεια Λασκαρίδη στο Σύνταγμα – Επεκτείνεται η Accor στην Ελλάδα
- Ασφαλιστική αγορά: Καμπανάκι για τα κόστη υγείας των ιδιωτικών νοσοκομείων
