ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η «Μάινα» είναι ένα πέτρινο πυργόσπιτο του 18ου αιώνα στο παραδοσιακό χωριό Έξω Νύφι στην ανατολική Μάνη, το οποίο ανακατασκευάστηκε από τους Z-level Architecture διατηρώντας τα παραδοσιακά στοιχεία της αρχιτεκτονικής της περιοχής.
Το αρχικό κτίριο διατηρήθηκε ως ένας μακρόστενος όγκος, που ξεδιπλώνεται κάθετα στις τοπογραφικές ισοϋψείς καμπύλες του λόφου, όπως και τα υπόλοιπα σπίτια του οικισμού, με θέα προς τη θάλασσα και την ανατολή.
Χτιστοί πάγκοι, τσιτένιοι νιπτήρες, εσοχές με μαλτεζοπλακες, ξύλινα πατάρια και οντάδες, βράχοι που εισχωρούν στο σπίτι θυμίζουν την αρχέγονη την αδρή ιστορία της Μάνης. Περιστοιχισμένο από τον κήπο με τις ελιές, και τις χαρουπιές, τους κάθετους βράχους και τη σπηλιά, αποτελεί έναν ιδανικό τόπο απομόνωσης και ξεκούρασης.
ΠΗΓΗ: THE GREEK FOUNDATION
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μετατροπή πύργου σε ξενοδοχείο στη Μάνη – Δείτε 14 απίστευτες εικόνες
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το «Πυργόσπιτο Ι» αποτελεί την πιο πρωτότυπη και μοντέρνα κατοικία στη Μάνη! (12 pics)
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Cairo Mezz Plc: Ζημιές 94,32 εκατ. ευρώ το 2025
- Αγροτικός Οίκος Σπύρου: Στα 15 εκ. ευρώ ο τζίρος του ομίλου για το 2025 – Στα 438 χιλ. ευρώ τα EBITDA
- Euroseas (Αριστείδης Πίττας): Παρήγγειλε άλλα τέσσερα πλοία μεταφοράς κοντέινερ και συνολικά ναυπηγεία δέκα πλοία αξίας 500 εκατ. δολαρίων
- Grant Thornton: Συμβάλλοντας ενεργά στον δημόσιο διάλογο για την επόμενη ημέρα της οικονομίας




















Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.