ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πολύ μεγάλα ύψη βροχοπτώσεων καταγράφηκαν τον Ιανουάριο του 2019 σε ολόκληρη σχεδόν την Ελλάδα, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).
Το μηνιαίο ύψος βροχής σε αρκετούς σταθμούς του ΕΑΑ/meteo.gr στη διάρκεια του φετινού Ιανουαρίου ήταν το μεγαλύτερο για τον μήνα αυτό από τότε που λειτουργούν οι μετεωρολογικοί σταθμοί.
Μεταξύ άλλων, βροχή ρεκόρ καταγράφηκε στις εξής περιοχές (σε παρένθεση το έτος έναρξης λειτουργίας κάθε σταθμού): Σαμαριά Κρήτης 653 χιλιοστά (2008), Ικαρία 636 (2009), Ανδρίτσαινα 588 (2008), Δωδώνη 490 (2011), Στενή Ευβοίας 444 (2008), Ορεινή Ναυπακτία 436 (2009), Κως 351 (2013) και Αμοργός 295 χιλιοστά (2012).
Θεωρείται εντυπωσιακό ότι ύψη ρεκόρ βροχής σημειώθηκαν σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα, ακόμα και στις Κυκλάδες. Τα ύψη αυτά είναι αποτέλεσμα μιας σειράς κακοκαιριών, από τις οποίες πέντε ονοματοδοτήθηκαν (Ραφαήλ, Σοφία, Τηλέμαχος, Υπατία και Φοίβος).
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- To δείπνο στην «Σκορπίνα» στο Νέο Ψυχικό, ο… Σαμαράς που πήγε στο Πεντάγωνο, που έφαγε προβατίνα ο Καραμανλής και οι πρώτες ημέρες της Κίμπερλι
- Μάριος Φούρναρης: Η τέχνη μου είναι ένας διάλογος ανάμεσα στη φύση και τον άνθρωπο
- Jaeger-LeCoultre Master Control Calendar: Ο κλασικισμός σε νέα, τολμηρή όψη
- Louis Vuitton x Murakami: με χταπόδια και μανιτάρια οι ψυχεδελικές τσάντες πλημμύρισαν την Art Basel
 
                             
                         
                         
                         
                         
 
                
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                        