ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Ρωσία ανέστειλε τη συμμετοχή της στη Συνθήκη για τις Πυρηνικές Δυνάμεις μέσου βεληνεκούς (INF), που είχε υπογραφεί στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, έπειτα από παρόμοια κίνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, ανακοίνωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.
«Οι Αμερικανοί εταίροι δήλωσαν πως αναστέλλουν τη συμμετοχή τους στη συμφωνία, την αναστέλλουμε κι εμείς», δήλωσε ο Πούτιν στη διάρκεια συνάντησής του με τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας, η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση.
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν χθες, Παρασκευή, πως θα αποσυρθούν από τη συνθήκη INF με τη Ρωσία σε έξι μήνες, αν η Μόσχα δεν τερματίσει αυτό που χαρακτηρίζουν παραβιάσεις αυτής της συμφωνίας ορόσημο του 1987 για τον έλεγχο των εξοπλισμών.
Ο Πούτιν δήλωσε επίσης πως η Ρωσία θα αρχίσει να εργάζεται για να κατασκευάσει νέους πυραύλους, ανάμεσα στους οποίους και υπερηχητικούς, και ζήτησε από τους υπουργούς να μην ξεκινήσουν συνομιλίες με την Ουάσινγκτον για τον αφοπλισμό.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- SpaceX: Κατρακύλα10,4% μετά την εκρηκτική IPO – Επιβεβαίωσε την πρώτη πώληση ομολόγων της
- ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική: Χορηγός της συμμετοχής «Flandy» – Στεφανή στο 70ο Ράλλυ Ακρόπολις 2026!
- Εθνική Τράπεζα: Απέκτησε 639.858 ίδιες μετοχές αξίας €9.79 εκατ.
- Piraeus Securities για τράπεζες: Top picks Alpha Bank και Eurobank – Γιατί το ράλι θα έχει συνέχεια
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.