ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
J.P. Morgan για ΟΤΕ: Στα 21,60 ευρώ η τιμή στόχος – Το στοίχημα των οπτικών ινών και οι επιστροφές στους μετόχους
Νέα παράταση για τις 6/2 δόθηκε για τον διαγωνισμό πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ σε Φλώρινα και Μεγαλόπολη καθώς οι πληροφορίες έδειχναν ότι μπορεί να μην υπήρχε καμιά προσφορά από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές. Κι αυτό γιατί δεν ήταν έτοιμοι να συνεκτιμήσουν τα νέα δεδομένα που διαμορφώθηκαν μετά την εθελουσία και τα αποτελέσματα του τελευταίου τριμήνου των δύο μονάδων, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες της ΔΕΗ κινήθηκε πολύ καλύτερα επίπεδα από το προηγούμενο τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου το οποίο ήταν ζημιογόνο.
Η ΔΕΗ με την αναβολή αυτή, στην ημερομηνία προσφορών, απέφυγε το ρίσκο να μην υπάρξουν καθόλου προτάσεις, και αυτό να γνωστοποιηθεί αύριο, όταν μάλιστα, μια μέρα μετά, την Πέμπτη, οι θεσμοί θα συναντηθούν με τον υπουργό Ενέργειας για την πορεία των ενεργειακών εκκρεμοτήτων. Ένας αποτυχημένος διαγωνισμός για τα λιγνιτικά θα ήταν η χειρότερη δυνατή εξέλιξη και θα αύξανε τις πιέσεις των θεσμών κάτι που προσωρινά αποφεύγεται…
Την ίδια στιγμή με την αναβολή, δημιουργούνται ελπίδες για προσέλκυση των επενδυτών ως τις 6/2 αφού πλέον με την παράταση της υποβολής προσφορών δίνεται χρόνος, ώστε να κοινοποιηθεί και επισήμως η πρόταση συμμετοχής των λιγνιτικών μονάδων στα ΑΔΙ αλλά και να δοθούν στοιχεία για την κερδοφορία των μονάδων το τρίμηνο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου ώστε να έχουν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τις μονάδες.
Στο πλαίσιο αυτό η 15μερη παράταση δίνει “ανάσα” στην υπόθεση, ενώ συνεχίζονται και διαπραγματεύσεις και για άλλες πιθανές αλλαγές που θα ικανοποιούσαν τους επενδυτές.
Η ανακοίνωση της ΔΕΗ
Η ΔΕΗ ανακοινώνει ότι η ημερομηνία υποβολής των προσφορών για την αποεπένδυση των Λιγνιτικών Μονάδων, μετατίθεται για τις 6 Φεβρουαρίου 2019, προκειμένου να υπάρξει από πλευράς επενδυτών καλύτερη προετοιμασία, με βάση τα νέα δεδομένα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χατζηδάκης: Στόχος τα 65 δισ. ευρώ σε επενδύσεις τα επόμενα χρόνια
- ΟΤΕ: Εισήγηση του ΔΣ για ανανέωση της θητείας του Κώστα Νεμπή
- Μαρίνα Χατζημανώλη (Κύπρος): Παρουσίασε τον προϋπολογισμό του υφυπουργείου Ναυτιλίας για το 2027 – Άλμα 17,5% στα έσοδα
- ΕΖΑ: Μειώνει τις ζημιές κατά 54% και ενισχύει την κερδοφορία της το 2025 – Στα €25,7 εκατ. οι πωλήσεις
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.