ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Για μια ακόμα φορά, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, επανέρχεται στη ρητορική των απειλών εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου, μιλώντας για τη πρόσφατη «έμπνευση» της κυβέρνησης Ερντογάν περί «Γαλάζιας Πατρίδας». Το νέο δόγμα της Άγκυρας που ουσιαστικά προτάσσει τις αξιώσεις την Άγκυρας στη Μεσόγειο Θάλασσα και στο Αιγαίο Πέλαγος.
«Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά και τα συμφέροντα μας στην Γαλάζια Πατρίδα μας, 462.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων», ανέφερε ο Χουλουσί Ακάρ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, κατά την διάρκεια επίσκεψής του σε μονάδες που είναι τοποθετημένες στα σύνορα με την Συρία, υποστήριξε πως οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι δυνατές και παντού και θα αντιδράσουν σε κάθε απόπειρα υποβάθμισης των τουρκικών συμφερόντων ή διεκδικήσεων.
«Αν όμως κάποιοι κάνουν διαφορετικούς υπολογισμούς, κάνουν λάθος δεν υποχωρούμε και δεν θα δεχθούμε κανένα τετελεσμένο», ανέφερε χαρακτηριστικά.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μελόνι: Με τον Ρούμπιο είχαμε μια εποικοδομητική, αποδοτική αλλά και ειλικρινή συνομιλία
- Κυρανάκης – Ταχιάος: Νωρίτερα το πρώτο δρομολόγιο του Μετρό Θεσσαλονίκης για να εξυπηρετούνται οι επιβάτες των τρένων
- Ευρωαγορές: Πιέσεις μετά τις απειλές Τραμπ για νέους δασμούς στην ΕΕ – Απώλειες -1,32% για τον DAX
- ΔΕΗ Tour of Hellas 2026 3ο ετάπ: Νικητής ο Γιόχανινκ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.