ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Για μια ακόμα φορά, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, επανέρχεται στη ρητορική των απειλών εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου, μιλώντας για τη πρόσφατη «έμπνευση» της κυβέρνησης Ερντογάν περί «Γαλάζιας Πατρίδας». Το νέο δόγμα της Άγκυρας που ουσιαστικά προτάσσει τις αξιώσεις την Άγκυρας στη Μεσόγειο Θάλασσα και στο Αιγαίο Πέλαγος.
«Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά και τα συμφέροντα μας στην Γαλάζια Πατρίδα μας, 462.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων», ανέφερε ο Χουλουσί Ακάρ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, κατά την διάρκεια επίσκεψής του σε μονάδες που είναι τοποθετημένες στα σύνορα με την Συρία, υποστήριξε πως οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι δυνατές και παντού και θα αντιδράσουν σε κάθε απόπειρα υποβάθμισης των τουρκικών συμφερόντων ή διεκδικήσεων.
«Αν όμως κάποιοι κάνουν διαφορετικούς υπολογισμούς, κάνουν λάθος δεν υποχωρούμε και δεν θα δεχθούμε κανένα τετελεσμένο», ανέφερε χαρακτηριστικά.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- To δείπνο στην «Σκορπίνα» στο Νέο Ψυχικό, ο… Σαμαράς που πήγε στο Πεντάγωνο, που έφαγε προβατίνα ο Καραμανλής και οι πρώτες ημέρες της Κίμπερλι
- Μάριος Φούρναρης: Η τέχνη μου είναι ένας διάλογος ανάμεσα στη φύση και τον άνθρωπο
- Jaeger-LeCoultre Master Control Calendar: Ο κλασικισμός σε νέα, τολμηρή όψη
- Louis Vuitton x Murakami: με χταπόδια και μανιτάρια οι ψυχεδελικές τσάντες πλημμύρισαν την Art Basel
 
                             
                         
                         
                         
                         
 
                
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                        