ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Royal Bank of Scotland Group Plc υπέβαλε αίτηση, για να αποκτήσει άδεια προκειμένου να εγκαθιδρύσει θυγατρική του ομίλου με έδρα τη Γερμανία, ώστε να μπορέσει να διατηρήσει την πρόσβασή της στις ευρωπαϊκές αγορές μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, έγραψε την Κυριακή η εφημερίδα Financial Times.
Η τράπεζα σχεδιάζει να αντικαταστήσει το υποκατάστημά της στη Φραγκφούρτη με ένα νέο σχήμα, μια θυγατρική του ομίλου που θα έχει έδρα τη Γερμανία, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Η RBS διαθέτει ήδη άδεια λειτουργίας στην ηπειρωτική Ευρώπη, χάρη στην εξαγορά της ολλανδικής τράπεζας ABN Amro στην οποία προχώρησε το 2007.
Η νέα θυγατρική θα έχει την ευθύνη της διεκπεραίωσης και της διευθέτησης των πληρωμών σε ευρώ, τη διαχείριση της ρευστότητας της τράπεζας σε ευρώ και των χορηγήσεων δανείων σε μεγάλους εταιρικούς πελάτες στη Γερμανία, καθώς και την προσέλκυση αποταμιεύσεων, κατά τις πληροφορίες των FT.
Τον Οκτώβριο, η τράπεζα γνωστοποίησε ότι επιμέρισε επιπλέον 100 εκατομμύρια λίρες για να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο να αυξηθούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια εξαιτίας της αβεβαιότητας γύρω από το Brexit.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η Deutsche Bank κάνει την έκπληξη: Διεκδικεί το ελληνικό χαρτοφυλάκιο της RBS
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βρετανία: Στα μέσα Ιανουαρίου η ψηφοφορία για το σχέδιο για το Brexit, ανακοινωσε η Μέι
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χ: Αυξήθηκαν 17% τα έσοδα στο τρίτο τρίμηνο, παραμένει σε καθαρές ζημιές
- Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος ανταποκρίθηκε καλά στη θεραπεία για τον καρκίνο
- Θάνος Πετραλιάς: Μικρόψυχη η κριτική της αντιπολίτευσης στον Πιερρακάκη, δείχνει γιατί παραμένουν μικρά κόμματα
- Η Tether υπέβαλε δεσμευτική πρόταση για την εξαγορά της Γιουβέντους – Θέλει να επενδύσει 1 δισ. ευρώ