• Σχόλιο Αγοράς

    Με οριακές απώλειες κινείται ο Γενικός Δείκης του ΧΑ


    Οριακή πτώση 0,33% καταγράφει ο Γενικός Δείκτης, κρατώντας όμως το επίπεδο των 650 μονάδων. Ελαφρώς χειρότερη η εικόνα των τραπεζών, με την ΕΤΕ και την ΠΕΙΡ να χάνουν το προβάδισμα του ανοίγματος και να παρουσιάζουν πτώση 0,76% και 0,36% αντίστοιχα. Η ΑΤΤ παραμένει θετική (+0,44%). Η ΑΛΦΑ σημειώνει πτώση 0,07%, ενώ από τον κλάδο, τις μεγαλύτερες ζημιές εξακολουθεί να παρουσιάζει μέχρι στιγμής η Eurobank, με απώλειες της τάξης του 3,75%.

    Στον Large Cap, η ΔΕΗ συνεχίζει να ηγείται με κέρδη 2,45%, λιγότερα δυνατά όμως από το άνοιγμά της, μετά από τη χθεσινή της αναβάθμιση από τον οίκο Standard & Poor’s κατά μία βαθμίδα. Αλλαγή πορείας εμφανίζει ο ΣΑΡ (+1,35%), ενώ τη θετική τους εικόνα αλλά με μειωμένες ημερήσιες αποδόσεις, διατηρούν οι ΦΡΛΚ (1,49%), ΛΑΜΔΑ (0,34%) και ΟΠΑΠ (0,87%). Στον αντίποδα, αρνητικά κινούνται η ΑΡΑΙΓ (-2,44%), ΟΤΕ (-2,02%) και ΓΡΙΒ (-1,61%).

    Πτωτικά κατά 1,09% κινείται η μετοχή του ομίλου Μυτιληναίος (ΜΥΤΙΛ), η οποία γνωστοποίησε τα αποτελέσματα της μελέτης του τμήματος υπηρεσιών Κλιματικής Αλλαγής και Βιώσιμης Ανάπτυξης της εταιρίας Ernst & Young, με περίοδο αναφοράς το έτος 2017. Βάσει των εκτιμήσεων της μελέτης, ο όμιλος MYTILINEOS φέρεται να δημιουργεί προστιθέμενη αξία ύψους 1,06 δισεκατομμυρίων στην ελληνική οικονομία, αντίστοιχη με το 0,6% του συνολικού ΑΕΠ της χώρας.

    Πτώση 1,66% σημειώνει ο ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ο οποίος ενσωμάτωσε στα χθεσινά του αποτελέσματα προβλέψεις για φόρους και αναγνώριση ζημιών συνολικού ύψους 160 εκατομμυρίων ευρώ, από έργα στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή. Ο όμιλος βρίσκεται εν μέσω αναδιοργάνωσης, η οποία στοχεύει στην επιστροφή στην κερδοφορία, όπως εξηγεί ο διευθύνων σύμβουλος Αναστάσιος Καλλιτσάντσης. Στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης αυτής, τοποθετείται ως επικεφαλής της ΑΚΤΩΡ ο Αλέξανδρος Εξάρχου.

    Η ΑΔΜΗΕ καταγράφει κέρδη (+1,23%) ύστερα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, όπου ανέφερε καθαρά κέρδη 29,2 εκατομμυρίων ευρώ. Ταυτόχρονα, η εταιρία εμφανίστηκε αισιόδοξη για το τέταρτο τρίμηνο του έτους, αναμένοντας να διατηρηθεί η ευνοϊκή τάση του εννεάμηνου.

    Η συναλλακτική δραστηριότητα διαμορφώνεται μέχρι στιγμής στα 28,6 εκατομμύρια ευρώ.



    ΣΧΟΛΙΑ