• Σχόλιο Αγοράς

    Ισχυρά κέρδη στην Ασία μετά την ανακωχή ΗΠΑ-Κίνας

    • NewsRoom


    Με ισχυρά κέρδη ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο οι ασιατικές αγορές, υποστηριζόμενες από την εκεχειρία 90 ημερών στην οποία συμφώνησαν οι Πρόεδροι των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη, κατά τη συνάντησή τους στη σύνοδο της G20. Ο Donald Trump συμφώνησε με τον Κινέζο ομόλογό του Xi Jinping να αναβάλει την αύξηση του συντελεστή δασμών σε εισαγόμενα κινέζικα προϊόντα αξίας 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο 25%. Σε αντάλλαγμα, η Κίνα δήλωσε ότι θα αγοράσει μια αδιευκρίνιστη ακόμη ποσότητα αμερικανικών αγροτικών, ενεργειακών και βιομηχανικών προϊόντων, προκειμένου να μειώσει το εμπορικό χάσμα με τις ΗΠΑ.

    Στη θετική εικόνα των χρηματιστηρίων της Ασίας, συνέβαλε και το «ράλι» του πετρελαίου, με το Brent να επιστρέφει πάνω από τα 60 δολάρια το βαρέλι, αφού η Ρωσία δήλωσε την πρόθεσή της να εξακολουθήσει να συνεργάζεται με τη Σαουδική Αραβία για τη διαχείριση της παραγωγής.

    Ο Shanghai Composite ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με κέρδη 2,57% στις 2.654,80 μονάδες, με το γιουάν να κερδίζει 0,87% έναντι του αμερικανικού δολαρίου.

    Ο Hang Seng σημείωνε άνοδο 2,50%, ο IDX στην Ινδονησία 1,33%, με τον Sensex στην Ινδία να μένει σχεδόν αμετάβλητος στις 36.159 μονάδες.

    Στο Τόκιο, ο δείκτης Nikkei έκλεισε στις 22.586 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 1,05%, ενώ στη Σεούλ, ο Kospi κατέγραψε κέρδη 1,67%.

    Με κέρδη 1,84% έκλεισε ο ASX στο Σίδνεϊ.



    ΣΧΟΛΙΑ