ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Για ένα πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας που θα αφορά όσους πραγματικά βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, κ. Νίκος Καραμούζης. Στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης τύπου με τον ΣΕΒ, και με αφορμή τη λήξη της ισχύος του νόμου «Κατσέλη» για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ο κ. Καραμούζης δήλωσε ότι οι τράπεζες βρίσκονται σε συνεργασία με την κυβέρνηση για να καταλήξουν στο επόμενο καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας. Ο διάλογος συνεχίζεται, σημείωσε ο κ. Καραμούζης, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθησή του ότι θα υπάρξει μια μεθοδολογία που θα επικεντρώνεται στους πολίτες που έχουν πραγματική ανάγκη. Το πρόβλημα είναι μεγάλο και δεν μπορεί να λυθεί σε μια ημέρα, συμπλήρωσε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα αποτελούν μία μεγάλη πρόκληση για την κοινωνία, την οικονομία και τις τράπεζες με τις υποχρεώσεις που έχουν «παγώσει» στη δεξαμενή του νόμου «Κατσέλη» να υπολογίζονται σε 18 δισ. ευρώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Δημοσκόπηση MRB: Στις 17,1 μονάδες η διαφορά της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ – Τι λένε οι πολίτες για το πόλεμο στο Ιράν
- Αναζητώντας την Αφροδίτη – Ο Τζεφ Κουνς στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
- Τουρκία: Είμαστε ετοιμοι για κάθε ενδεχόμενο, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας
- Λίβανος: Εκτός λειτουργίας ο υποσταθμός ηλεκτρικής ενέργειας του Μπιντ Τζμπέιλ, μετά από ισραηλινή επίθεση
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.