ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με ελληνικές σημαίες στα χέρια συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι στους Βουλιαράτες για την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, που δολοφονήθηκε από τις αλβανικές Αρχές την 28η Οκτωβρίου. Σε βαρύ κλίμα οδύνης ψάλλεται η νεκρώσιμος ακολουθία στον ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου, ενώ νωρίτερα, η σορός είχε τεθεί στην κεφαλή της νεκρικής πομπής με την οικογένεια του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα να τον «ακολουθεί» στην τελευταία διαδρομή του στο χωριό που τόσο αγάπησε, γεννήθηκε και πότισε τη γη του με το αίμα του.
Το σύνθημα που ακούγεται περισσότερο είναι το «Κωνσταντίνε ζεις, εσύ μας οδηγείς», ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που φώναξαν συνθήματα και για τη Μακεδονία, κρατώντας σημαίες στις οποίες αναγράφεται: «Η Μακεδονία είναι ελληνική». Μάλιστα, νωρίτερα έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο στην πλατεία του χωριού.
Δώδεκα μέρες μετά τη δολοφονία του, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας κηδεύεται στους Βουλιαράτες και ήδη στη γη που θα τον δεχθεί τον περιμένει η τεράστια ελληνική σημαία που είχε φτιάξει ο ίδιος όταν έπαιρνε μέρος στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.
https://www.youtube.com/watch?v=RWcK74RtFU0
Τα έξοδα της κηδείας έχει αναλάβει να καλύψει ο δήμος Δρόπολης, στον οποίο ανήκουν οι Βουλιαράτες.
Στους Βουλιαράτες έχει φτάσει για την κηδεία και ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης.
Δείτε βίντεο από το protothema:
https://www.youtube.com/watch?v=qBAPbUwXx_w
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Φοβούνται επεισόδια στην κηδεία Κατσίφα – Αυτοσυγκράτηση ζητά η Αθήνα, δρακόντεια μέτρα ασφαλείας
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τεράστια κινητοποίηση από όλη την Ελλάδα για την κηδεία του Κ. Κατσίφα – Με πούλμαν αναχωρούν από Αθήνα (pics)
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Θρήνος στους Βουλιαράτες: Στο σπίτι της οικογένειας έφτασε η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα (video)
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χρηματιστήριο: Με +5% η Άκτωρ, διόρθωση χάδι στην CCHB και πτώση λόγω της απόφασης του Αρείου Πάγου για τα δάνεια στις τράπεζες
- Wall Street: Τρίτη ημέρα sell off στις τεχνολογικές μετοχές, μετά την απογοήτευση από Alphabet και Qualcomm
- Νικόλας Πατέρας (Contships): Επιστροφή στην κερδοφορία, ρευστότητα 237 εκατ. δολ. και αισιόδοξες προοπτικές για το νέο έτος
- Κούβα: Υπέρ του διαλόγου με τις ΗΠΑ, εκτός συζήτησης η αλλαγή καθεστώτος
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.