ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν απέρριψε σήμερα τις πληροφορίες ότι υποφέρει από εξάντληση, καθώς χαιρετούσε τους περαστικούς στο λιμάνι Ονφλέρ στη Νορμανδία, όπου βρίσκεται για ένα ασυνήθιστο τετραήμερο ρεπό από τις υποχρεώσεις του.
Ο 40χρονος επικεφαλής του γαλλικού κράτους, ο οποίος ακολουθεί ένα εξουθενωτικό πρόγραμμα εντός κι εκτός της χώρας μετά την εκλογή του πέρυσι, τροφοδότησε τις φήμες όταν αποφάσισε να πάρει άδεια για τη γιορτή των Αγίων Πάντων, που εορτάζεται το τριήμερο 31ης Οκτωβρίου-2ας Νοεμβρίου.
Φορώντας ένα καφέ μπουφάν και γκρι κασκόλ, ο Εμανουέλ Μακρόν χαμογελούσε στους περαστικούς, αντάλλασε χειραψίες και έβγαζε σέλφι με πολίτες έξω από ένα εστιατόριο στο γραφικό λιμάνι στη βόρεια Γαλλία, όπου έφαγε μαζί με τη σύζυγό του Μπριζίτ.
«Όπως ο στρατηγός (Σαρλ ντε Γκολ) συνήθιζε να λέει, είναι πάντα καλό να γνωρίζω πώς είμαι διαβάζοντας τις εφημερίδες» είπε ο Γάλλος πρόεδρος σε δημοσιογράφους.
«Όλα είναι καλά, μην ανησυχείτε» διαβεβαίωσε.
Όταν τον ρώτησαν εάν νιώθει κουρασμένος, εκείνος απάντησε:
«Μοιάζω να είμαι; Επομένως, μην ανησυχείτε».
Την πρώτη χρονιά της προεδρίας του ο Εμανουέλ Μακρόν επισκέφθηκε 27 χώρες, πέρασε 68 ημέρες εκτός Γαλλίας, 10 περισσότερες σε σύγκριση με τον προκάτοχό του Φρανσουά Ολάντ και 14 περισσότερες σε σχέση με τον Νικολά Σαρκοζί.
Στενοί συνεργάτες του και υπουργοί έχουν πει ότι δεν είναι ασυνήθιστο να λαμβάνουν μηνύματα από τον επικεφαλής του γαλλικού κράτους στις 3 το πρωί και συχνά μπορεί κανείς να τον δει συνδεδεμένο στην αγαπημένη υπηρεσία του ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram τις πρώτες πρωινές ώρες.
Την Κυριακή, ο Εμανουέλ Μακρόν θα ξεκινήσει μια επταήμερη περιοδεία σε 11 επαρχίες στη βορειοανατολική Γαλλία, θέατρα μαχών κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο οποίος έληξε πριν από 100 χρόνια.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νέοι μπελάδες για τον Μακρόν λόγω άσεμνης φωτογραφίας
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πανηγυρίζει το Υπουργείο Οικονομικών: Ενισχύθηκε η ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας.
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μυστήριο με τα μωρά που γεννήθηκαν χωρίς χέρια στη Γαλλία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Όλη η αλήθεια για τα Στενά του Ορμούζ: Πώς η εκτίναξη του πετρελαίου φέρνει σε δύσκολη θέση τον Τραμπ και αλλάζει τη ρητορική του
- Από το Ορμούζ στις Πύλες των Δακρύων – Τι σημαίνει το χτύπημα στο South Pars
- Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν η Σουζάνα Λασκαρίδη και το Πολυτεχνείο Κρήτης
- Σδούκου για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Αν θέλει το ΠΑΣΟΚ, ας κάνει πρόταση μομφής»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.