ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την σκυτάλη από τις ασιατικές αγορές, παίρνουν οι ευρωαγορές, καθώς η επενδυτική δυσχέρεια επανέρχεται, αποτέλεσμα πολλών παραγόντων.
Η διπλωματική απομόνωση της Σαουδικής Αραβίας μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις για το θάνατο του Σαουδάραβα δημοσιογράφου, η απροθυμία της Ρώμης να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις των Βρυξελλών καθώς και οι διαπραγματεύσεις για το Brexit, βάρυναν το επενδυτικό κλίμα.
Με απώλειες άνω του 2% έκλεισαν οι συναλλαγές σε Κίνα και Ιαπωνία, ενώ στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης οι απώλειες στους κυριότερους δείκτες στην Ευρώπη, είναι της τάξης του 1%.
Ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 1,35% και ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί 1,05%. Στον Ευρωπαϊκό Νότο, ο MIB στο Μιλάνο κινείται 0,7% χαμηλότερα, ο ΙΒΕΧ 35 στην Ισπανία καταγράφει πτώση 0,88% και o PSI 20 στην Πορτογαλία σημειώνει μικρές απώλειες 0,14%.
Στην αγορά ομολόγων, οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων παίρνουν ξανά την ανιούσα μετά το χτεσινό μίνι ράλι, μετά την επιστολή που απέστειλε η Ρώμη στις Βρυξέλλες αναφορικά με την εμμονή της στο σχέδιο προυπολογισμού που κατέθεσε την προηγούμενη εβδομάδα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κίεβο και Μόσχα αντάλλαξαν 303 αιχμαλώτους της κάθε πλευράς
- Ντόναλντ Τραμπ: Υπεραμύνεται της απόφασής του για το Χάρβαρντ – «Δίνουμε δισεκατομμύρια, όμως δεν είναι αληθινά διαφανές»
- DPort Services: Αυξήσεις έως 35% στους εργαζομένους του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά 2
- F1 Μονακό: Αλλαγές, τακτικές και δράμα
