ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Βουλή: Αυτή είναι η Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος – Προθεσμία 2 μηνών για την υποβολή της έκθεσης
Εγκρίθηκε από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή της πΓΔΜ η πρόταση Ζάεφ για συνταγματική αναθεώρηση. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο ΜΙΑ, τα μέλη της επιτροπής για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, υιοθέτησαν με 10 ψήφους “υπέρ” και 7 “κατά”, την πρόταση της κυβέρνησης για συνταγματικές τροποποιήσεις, οι οποίες συνδέονται με τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Η κοινοβουλευτική επιτροπή ανέθεσε στην κυβέρνηση να συντάξει και να υποβάλει στη Βουλή, εντός 15 ημερών, τις σχετικές συνταγματικές αλλαγές.
Νωρίτερα ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ ζήτησε για μια ακόμη φορά από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να στηρίξουν τις συνταγματικές αλλαγές, καθώς διακυβεύεται το μέλλον της χώρας.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Συνταγματικών Υποθέσεων της Βουλής των Σκοπίων για το Σκοπιανό, ο Ζόραν Ζάεφ τόνισε πως «όλα έχουν ειπωθεί αλλά το ερώτημα είναι αν μπορέσουμε να επιτύχουμε συναίνεση για την προσπάθεια της πΓΔΜ να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή ένωση και το ΝΑΤΟ, το μόνο θέμα που ενώνει τη χώρα».
«Το ερώτημα είναι τι θα κάνουμε με τις προσδοκίες μας για την Ε.,Ε. και το ΝΑΤΟ εάν χάσουμε αυτή την ευκαιρία», είπε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ.
Ο εκπρόσωπος της κυβερνητικής συμμαχίας, Γκόραν Μισόβσκι είχε καλέσει και αυτός τους βουλευτές του VMRO-DPMNE να στηρίξουν τις συνταγματικές αλλαγές που προβλέπονται στη Συμφωνία των Πρεσπών. «Δεν θέλω να πιστέψω ότι οι βουλευτές του VMRO-DPMNE δεν θα ψηφίσουν τις συνταγματικές αλλαγές την Δευτέρα», είπε ο Γκόραν Μισόβσκι.
Υπενθυμίζεται ότι η σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια της βουλής της πΓΔΜ, θα ξεκινήσει την προσεχή Δευτέρα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στ. Κούλογλου: Ο Τσίπρας και ο Ζάεφ αξίζουν διεθνή αναγνώριση!
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καταιγιστικές εξελίξεις για την ΠΓΔΜ: Ο αιφνιδιασμός Ζάεφ και το τελεσίγραφο της αντιπολίτευσης
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η ΔΕΗ εξαγόρασε στα Σκόπια εταιρεία του συνεργάτη του Ζάεφ με… μηδενική αξία!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΗΠΑ: Σε υψηλά 3 ετών αναμένεται να φτάσει ο πληθωρισμός – Ενέργεια και Μέση Ανατολή πιέζουν τα νοικοκυριά
- Βουλή: Αυτή είναι η Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος – Προθεσμία 2 μηνών για την υποβολή της έκθεσης
- ΔΕΘ: Νέο πακέτο παρεμβάσεων μετά τα 300 ευρώ – Στο τραπέζι η έκτακτη ενίσχυση να φτάσει έως μισή σύνταξη
- H CrediaBank στηρίζει το έργο του ΕΚΑΒ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.