ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την είσοδό της στο χρηματιστήριο του Άμστερνταμ σχεδιάζει η LeasePlan, η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης στόλου οχημάτων στην Ευρώπη, επιδιώκοντας μία αποτίμηση της τάξεως των 7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με άτομο με γνώση του ζητήματος που επικαλείται το Bloomberg.
Οι όροι της αρχικής δημόσιας προσφοράς πιθανόν να ανακοινωθούν εντός των επόμενων ημερών, αν και δεν υπάρχει καμία οριστική απόφαση και οι ιδιοκτήτες της LeasePlan ενδέχεται να αλλάξουν γνώμη και να αναβάλουν ή να καθυστερήσουν την προσφορά, ανέφερε το ίδιο άτομο, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, προσθέτοντας πως η αποτίμηση δεν είναι τελική και μπορεί να αλλάξει ανάλογα και με τις διαθέσεις των επενδυτών.
Εξάλλου, η εφημερίδα FD έγραψε την Τετάρτη ότι αρχής γενομένης αυτήν την εβδομάδα η εταιρεία θα ξεκινήσει μία περιοδεία για συναντήσεις με θεσμικούς επενδυτές, επικαλούμενη πηγές που δεν κατονόμασε.
Τον Αύγουστο η LeasePlan είχε ανακοινώσει πως εξετάζει διάφορες εναλλακτικές στρατηγικές, μεταξύ των οποίων και μία αρχική δημόσια προσφορά. Η εταιρεία διαχειρίζεται περίπου 1,8 εκατομμύρια οχήματα σε πάνω από 30 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, στην οποία έχει παρουσία από το 2003 μέσω της 100% θυγατρικής της LeasePlan Hellas. Επίσης, η LeasePlan επαναπωλεί μεταχειρισμένα αυτοκίνητα στην Ευρώπη μέσω της πλατφόρμας CarNext.com, ενώ διαθέτει και μια διαδικτυακή τράπεζα καταθέσεων σε Ολλανδία και Γερμανία.
Μεταξύ των ιδιοκτητών της LeasePlan περιλαμβάνονται η Επενδυτική Αρχή του Άμπου Ντάμπι, το ασφαλιστικό ταμείο ATP της Δανίας, οι GIC και Broad Street Investments από τη Σιγκαπούρη, η ολλανδική πάροχος υπηρεσιών συντάξεων PGGM και η εταιρεία TDR Capital, σύμφωνα με τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας για το 2017.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ανακάμπτουν Bitcoin και Ethereum – Γιατί οι αναλυτές θεωρούν απίθανο να αντικαταστήσουν τον χρυσό
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο πολιτικός μηχανικός που έγινε δισεκατομμυριούχος χάρη στην Aston Martin
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ανοσία στον πληθωρισμό έχει αναπτύξει η τουρκική λίρα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Λίγες ώρες πριν λήξει η τελευταία πυρηνική συνθήκη ΗΠΑ–Ρωσίας: Τα σενάρια της νέας εποχής και ο ρόλος της Κίνας
- Μπιλ Γκέιτς: Ήμουν ανόητος που πέρασα χρόνο με τον Έπσταϊν, μετανιώνω που τον γνώρισα
- Θεοδωρικάκος: Η AI εργαλείο ενίσχυσης της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας
- Η ΤΕΝ (Νίκος Τσάκος) παρήγγειλε τέσσερα νεότευκτα πλοία μεταφοράς LNG αξίας 1 δισ. δολαρίων – Ναυπηγεί άλλα 20 πλοία
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.