ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΑΔΜΗΕ: Προχωρά στην ανάπτυξη της ψηφιακής σύνδεσης ARTEMIS μεταξύ Κρήτης-Αττικής μέσω της Grid Telecom
Υπεγράφη σήμερα η σύμβαση για την ηλεκτρική διασύνδεση της Νάξου με την Πάρο και τη Μύκονο, με την οποία η Νάξος προστίθεται στην ομάδα των διασυνδεδεμένων νησιών των Κυκλάδων. Η σύμβαση υπεγράφη μεταξύ του ΑΔΜΗΕ και της κοινοπραξίας Ελληνικά Καλώδια ΑΕ-Fulgor AE που ανέλαβε την κατασκευή και πόντιση των υποθαλάσσιων καλωδίων.
«Με τη διασύνδεση αυτή θα κλείσει ο βρόχος μεταξύ Πάρου, Νάξου και Μυκόνου και θα θωρακιστεί η σταθερότητα ηλεκτροδότησης των νησιών αυτών εφόσον εξασφαλίζεται διπλή τροφοδότηση και ταυτόχρονα περιορίζεται η εξάρτησή τους από τους Αυτόνομους Σταθμούς Παραγωγής. Το έργο, προϋπολογισμού 35,6 εκατ. ευρώ, εντάσσεται στην ομάδα έργων της β’ φάσης της Διασύνδεσης των Κυκλάδων που αναμένεται να ολοκληρωθούν στο τέλος του 2019» αναφέρει ο Διαχειριστής.
Κατά την τελετή υπογραφής, ο γενικός διευθυντής της «Ελληνικά Καλώδια» Αλέξης Αλεξίου δεσμεύθηκε για την έγκαιρη ολοκλήρωση του project. «Κατανοούμε απόλυτα τη σημασία των έργων αυτών για την οικονομία της χώρας, είμαστε ελληνική εταιρεία που μπορεί να εκτελέσει τα έργα με την απαιτούμενη ποιότητα στους απαιτούμενους χρόνους» είπε.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης, από την πλευρά του, υπογράμμισε την καλή εμπειρία από την προηγούμενη συνεργασία κατά την α’ φάση της Διασύνδεσης των Κυκλάδων (όπου η «Ελληνικά Καλώδια» ανέλαβε την κατασκευή των υποθαλάσσιων καλωδίων που συνδέουν την Σύρο με την Πάρο και τη Μύκονο), εκφράζοντας την ελπίδα του για ακόμα στενότερη συνεργασία στα έργα που έχει αναλάβει η εταιρεία. Τόνισε τέλος την ανάγκη τήρησης των χρονοδιαγραμμάτων, καθώς η επιτάχυνση όλων των έργων που βρίσκονται στο επενδυτικό του πρόγραμμα αποτελεί κεντρικό άξονα του στρατηγικού σχεδιασμού του Διαχειριστή.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Πέφτουν» οι υπογραφές μεταξύ ΕΡΓΟΣΕ και Intrakat για τη γραμμή στα Σεπόλια
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Πέφτουν» οι υπογραφές για τα δύο «οικόπεδα» στην Κρήτη – Θα παραχωρηθούν στην κοινοπραξία ExxonMobil-Total-ΕΛΠΕ
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΑΔΜΗΕ: Έπεσαν οι υπογραφές με την Prysmian για τη β’ φάση της διασύνδεσης των Κυκλάδων
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Νίκος Δένδιας: Συνάντηση με τον Κύπριο ΥΠΕΞ στην Ουάσινγκτον
- Disney: Νέος CEO o βετεράνος Τζος Ντ’ Αμάρο – Τέλος στην τριετή αναζήτηση
- Κομισιόν: Σε εις βάθος έρευνα η κινεζική Goldwind για πιθανή στρέβλωση ανταγωνισμού
- Πολωνία: Αρχίζει έρευνα για πιθανές σχέσεις ανάμεσα στον Τζέφρι Έπσταϊν και τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.