ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
H Dryships προχωρά στην πώληση των μετοχών που κατέχει στην Ocean Rig, τη στιγμή που ο Γιώργος Οικονόμου, επικεφαλής της ναυτιλιακής ετοιμάζεται να αγοράσει τρία πλοία από την εταιρία.
Η εισηγμένη στο Nasdaq Dryships, εξασφάλισε 49,9 εκατ. δολάρια από τις μετοχές της στην εταιρία γεωτρήσεων, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή ενός δανείου.
Ο επικεφαλής οικονομικών υπηρεσιών της Dryships Ziad Nakhleh επισήμανε: “Είμαστε ευχαριστημένοι που έχουμε προχωρήσει σε αυτή την κατ’αρχήν συμφωνία με έναν από τους δανειστές μας και ελπίζουμε να ακολουθήσουν το ίδιο παράδειγμα και οι υπόλοιποι δανειστές, αναγνωρίζοντας την προσπάθεια της εταιρίας μας να μειώσει το χρέος της.”
Πριν λίγες ημέρες, η εταιρία Dryships ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε συμφωνία για αύξηση της ανακυκλούμενης πίστωσης της από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της, Γιώργο Οικονόμου.
Σημειώνεται ότι πρόσφατα ο Γιώργος Οικονόμου ανακοίνωσε την αναστολή των πληρωμών όλων των δανείων της Dryships ξεκινώντας διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες εν μέσω της πρωτοφανούς κρίσης που πλήττει την αγορά φορτηγών πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου. Ο δανεισμός της ανέρχεται στα 237 εκατ. δολάρια.
Η ναυτιλιακή διαθέτει μερίδιο 40% στην Ocean Rig, η οποία επίσης έχει πληγεί από την κρίση που προκαλούν οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου στις υπεράκτιες έρευνες για υδρογονάνθρακες σε μεγάλα βάθη, καθώς δραστηριοποιείται στο συγκεκριμένο κλάδο με 6 υποστηρικτικά πλοία και πλατφόρμες.
Η Dryships έχει στόλο από 24 φορτηγά πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου αποτελούμενο από 4 capesize και 20 μικρότερα Panamax συνολικής χωρητικότητας 2,3 εκατ. τόνων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Λαγκάρντ: Σε καλή θέση πλέον η ΕΚΤ – Μείωση πληθωρισμού στο 2% το Μάιο
- Θεσσαλονίκη: Νεκρός εντοπίστηκε 54χρονος που είχε εξαφανιστεί
- Penny stocks: Τα… αζήτητα 15 εκατ., οι παραγγελίες του Στρατού που ξελασπώνουν την Τρία Άλφα, το come back της Frigoglass και το… όχημα της Προοδευτικής
- Μέση Ανατολή: Ο ισραηλινός στρατός επιτέθηκε σε μέλος της Χαμάς στη νότια Συρία
