ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την απόκτηση του 49% των μετοχών της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία “Piraeus Port Plaza 2 Ανώνυμη Εταιρεία Αξιοποίησης και Εκμετάλλευσης Ακινήτων, Ξενοδοχειακών Εγκαταστάσεων και Επιχειρήσεων (η “PPP2”) ανακοίνωσε η Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ.
Όπως αναφέρει η εισηγμένη σε σχετική ανακοίνωση, η PPP2 έχει στην κατοχή της ένα μοναδικό ακίνητο στον Πειραιά το οποίο αποτελεί τμήμα πρώην εγκαταστάσεων της “Παπαστράτος” και είναι όμορο του προσφάτως αποπερατωμένου κτιρίου ιδιοκτησίας της PPP1, εταιρείας την οποία η Grivalia ελέγχει ήδη κατά 100%. Πρόκειται για συνέχιση του επενδυτικού πλάνου της Grivalia στην περιοχή του Πειραιά μέσω του οποίου προσδοκά να δημιουργήσει περαιτέρω σημαντική υπεραξία τόσο για τους μετόχους της όσο και για την τοπική κοινωνία.
Η επένδυση περιλαμβάνει τη συμμετοχή της Grivalia σε κοινοπραξία (joint venture) με σκοπό την ανακατασκευή μέρους των υφιστάμενων εγκαταστάσεων καθώς και την ανέγερση νέου κτιρίου γραφείων. Το ακίνητο θα αναβαθμιστεί και θα μετατραπεί από πρώην βιομηχανικό χώρο σε συγκρότημα γραφείων σύγχρονων προδιαγραφών σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα βιωσιμότητας συνολικής επιφάνειας 26.755 τ.μ. (συμπεριλαμβανομένων των υπογείων θέσεων στάθμευσης και βοηθητικών χώρων).
Το ακίνητο θα εκμισθωθεί σε πολυεθνική εταιρεία παροχής υπηρεσιών βάσει σχετικού προσυμφώνου που έχει ήδη υπογραφεί. Η Grivalia έχει προσυμφωνήσει να εξαγοράσει το υπόλοιπο 51% της PPP2 μετά το πέρας της μετασκευής του ακινήτου και με την παράδοσή του προς χρήση από το μισθωτή.
Λαμβάνοντας υπόψη την αξία του ακινήτου και τα υπόλοιπα στοιχεία ενεργητικού και παθητικού της PPP2 κατά την ημερομηνία της συναλλαγής, το τίμημα που καταβλήθηκε για τη συναλλαγή ανήλθε σε 3,62 εκ ευρώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ρ. Σβίγκου: Ο κ. Στουρνάρας οφείλει να σέβεται τον θεσμικό του ρόλο και να μην εμπλέκεται σε πολιτικά παιχνίδια
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη οδηγός μηχανής που έτρεχε με 152 χλμ στον Περιφερειακό
- Ηράκλειο: Εξιχνιάσθηκαν ακόμη τρεις περιπτώσεις τηλεφωνικής απάτης σε βάρος ηλικιωμένων
- Κυριάκος Μητσοτάκης στην έκθεση HORECA 2026: Οι επιχειρηματίες αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει πολιτική σταθερότητα για να εξακολουθούν να επενδύουν
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.