ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Τουρκία είναι έτοιμη να ξεκινήσει γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος αποκάλυψε πως έχει συζητήσει το θέμα τόσο με εταιρείες όσο και με την Ελλάδα.
«Τώρα έχουμε πλατφόρμα και μπορούμε να ξεκινήσουμε τις γεωτρήσεις», είπε ο Τσαβούσογλου, σημειώνοντας ότι η Άγκυρα έχει συζητήσει το ζήτημα με τις εταιρείες γεωτρήσεων και την Ελλάδα. Μάλιστα στο σημείο εκείνο ανέφερε ότι θα συναντηθεί αύριο με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά στη Σμύρνη, με τον οποίο θα συζητήσουν για το Κυπριακό.
Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, μετά τη συνάντησή του με τον ομόλογό του του ψευδοκράτους, Κουντρέτ Οζερσάι, ο Τσαβούσολγου επεσήμανε ότι η χώρα του έχει εμποδίσει γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο.
ΗΤουρκία θα λάβει όλα τα μέτρα για να προστατεύσει «τα χωρικά ύδατα και την υφαλοκρηπίδα» του ψευδοκράτους, ανέφερε ο κ. Τσαβούσογλου, σύμφωνα με το Anadolu, ενώ πρόσθεσε ότι η χώρα του έχει οικονομική ζώνη στην ανατολική μεσόγειο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Βενεζουέλα: Σειρήνες και εκρήξεις στο Καράκας – Πληροφορίες για πλήγμα σε στρατιωτικό συγκρότημα (βίντεο)
- Αγρότες: Ξανά στα μπλόκα από σήμερα μαζί με την επιστροφή των εκδρομέων – Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν, οι συστάσεις της ΕΛΑΣ
- Οδηγίες για τις απευθείας αναθέσεις: Τι αλλάζει και τι πρέπει να προσέχουν οι αναθέτουσες αρχές σύμφωνα με εγκύκλιο του Yπ. Ανάπτυξης
- Καιρός: Άνοδος θερμοκρασίας με βροχές και καταικίδες – Πού θα βρέξει