• LIFE&STYLE

    Ψινάκης: Ακύρωσε παράσταση οικονομικής ενίσχυσης των πληγέντων – Οργή Κραουνάκη και Χειλάκη!

    • NewsRoom


    Ο Ηλίας Ψινάκης έχει δεχτεί τις τελευταίες μέρες τις αντιδράσεις τόσο του κόσμου και των κατοίκων του Δήμου Μαραθώνα, όσο και των δημοτικών συμβούλων της παράταξής του, λόγω της απουσίας του κατά τη διάρκεια της φονικής πυρκαγιάς, αλλά και των δημόσιων δηλώσεων που ακολούθησαν έπειτα.

    Μέσα σε όλα αυτά, και ενώ σήμερα Παρασκευή πρόκειται να πραγματοποιηθεί το δημοτικό συμβούλιο όπου θα εκδοθεί ψήφισμα για την παραίτησή του,  προέβη σε ακόμη μία κίνηση που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και αφορά στην ακύρωση της παράστασης “Αντιγόνη” που θα ανέβαινε το βράδυ της Πέμπτης στη Νέα Μάκρη, της οποίας τα έσοδα θα δίνονταν στους πυρόπληκτους.

    Τι ακριβώς συνέβη

    Όπως είχε αποφασιστεί από την παραγωγή και το σύνολο των συντελεστών της παράστασης τα έσοδα θα δίνονταν στους πληγέντες από την φονική πυρκαγιά. Ωστόσο, η δημοτική αρχή απαγόρευσε την φιλανθρωπική αυτή παράσταση παρόλο που γνώριζε το σκοπό της.

    Η υπεύθυνη του πολιτιστικού τμήματος του δήμου ενημέρωσε τον παραγωγό πως η παράσταση ακυρώνεται λόγω πένθους, ενώ οι συντελεστές της παράστασης προσπαθούσαν να επικοινωνούσαν με τον κ. Ψινάκη, τον οποίο δεν μπορούσαν να βρουν πουθενά.

    Σφόδρα δυσαρεστημένος ήταν ο Αιμίλιος Χειλάκης, πρωταγωνιστής και σκηνοθέτης της παράστασης, που δήλωσε στο protothema.gr:

    «Ειδοποιήθηκε ο παραγωγός μας από την υπεύθυνη του πολιτιστικού τμήματος του δήμου ότι η παράστασή μας ακυρώνεται λόγω πένθους! Ο ίδιος ο κ. Ψινάκης δεν εμφανίστηκε στα τηλέφωνα αν και γνώριζε πως υπήρχε απόφαση να δοθούν όλα τα έσοδα στους πληγέντες… Είναι τουλάχιστον λυπηρό αυτό που συμβαίνει».

    Δυσαρεστημένος υπήρξε και ο Σταμάτης Κραουνάκης, που έχει συνθέσει τη μουσική της παράστασης, ο οποίος με ανάρτησή του στο facebook σημείωσε τα εξής:

    «Λοιπόν, Ομοθυμαδόν συντελεστές και παραγωγός αποφασίσαμε η σημερινή παράσταση της “Αντιγόνης” στη Νέα Μάκρη να δοθεί και να πάνε όλες οι εισπράξεις στους ανθρώπους εκεί. Πριν λίγη ώρα ο Ηλίας Ψινάκης επέβαλλε στην υπεύθυνη πολιτιστικών του Δήμου την ακύρωση της παράστασης… Λόγω πένθους είπε… Και εκείνη έντρομη μας ειδοποίησε… Ακυρώνεται λοιπόν η σημερινή για τους πυρόπληκτους στη Νέα Μάκρη. Τον έψαξα στα τηλέφωνα και δεν έβγαινε… Κρίμα. Αυτή τη στιγμή οι τεχνικοί μας ξηλώνουν. “Δεν υπάρχει μεγαλύτερος γκρεμός από την ανθρώπινη ανοησία”».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σήμερα κρίνεται η «τύχη» του Ψινάκη για τη φωτιά στο Μάτι

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατί ο Ηλίας Ψινάκης επέβαλε την ακύρωση της παράστασης «Αντιγόνη» υπέρ των πληγέντων
     
    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Η πυροσβεστική δεν μας είχε ενημερώσει για την κατεύθυνση της φωτιάς μέχρι τις 18:10», λένε οι Αστυνομικοί (video)



    ΣΧΟΛΙΑ